Ana SayfaGündemElektrik Borçluları Dikkat! Yeni Yasa Sayesinde Toplu Borçlar 24 Ay Taksitlendirilecek!

Elektrik Borçluları Dikkat! Yeni Yasa Sayesinde Toplu Borçlar 24 Ay Taksitlendirilecek!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bugün mecliste kabul edilen torba yasa tasarısında MTV oranlarına ek olarak TEDAŞ borçluları için uygulanması planlanan yeni kolaylık da onaylandı.

Elektrik borcu bulunan vatandaşlar için yeniden yapılandırma hakkı tanınan Torba yasa tasarısı ile birlikte, vatandaşların 2018 yılı Ocak ayı itibariyle 24 ay vade ile 24 eşit taksitte borçlarını yapılandırma imkânı tanındı.

Hem belediyelere, hem de belediyeler bağlı kuruluşlar ile birlikte sermaye miktarının yüzde 50’sinden fazla olan miktarı belediyelere ait olan şirketler ve İl Özel İdareleri’nin ödeme konusunda yükümlü olduğu şirketler ve özelleştirme işlemleri esnasında TEDAŞ’a devredilmiş olan elektrik tüketimi sebebiyle yapılandırılmamış olan alacaklar ve bu alacaklara ek olarak yapılandırma yapılmış olmasına rağmen ihlal edilmiş durumda olan alacakların asıl miktarları ile, bu alacaklara bağlı feri alacaklar yerine; yapılan bu düzenlemenin yürürlüğe girdiği tarihe kadar olan Yİ-ÜFE aylık değişim oranlarını baz alarak hesaplanacak olan tutar, 24 ay eşit taksit tutarı ile ödemesi yapılabilecek. Bu ödemeler ise 2018 yılının Ocak ayı itibariyle başlanacak.

Yasa tarafından tanınan süre zarfın içerisinde ödenmiş olan taksitler ile alakalı herhangi bir zam ve faiz hesabında bulunulmaz iken, hesaplanan taksit tutarlarının da vaktinde ödenmemesi halinde, bu tutara, gecikme yaşatılan her ay ve gün için geç geç ödeme zammı uygulanması onaylandı.

Meclis’te kabul edilen torba yasa tasarısı ile birlikte vatandaşların birikmiş elektrik borçları için 24 ay vade ile yapılandırma imkânı sağlanırken, bu borçların hesaplanması aşamasında da sadece Yİ-ÜFE aylık değişim oranları baz alınıp, herhangi bir ek faiz işletmesi gerçekleştirilmeyecek.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.