Ana SayfaGündemElektrik Dağıtım Sektörü Vatandaşın Talebine Göre Şekillenecek!

Elektrik Dağıtım Sektörü Vatandaşın Talebine Göre Şekillenecek!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bu içerikte neler var?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, yeni yılda madenler ile birlikte elektrik sektörü için de anlık denetimleri başlatıyor. Yeni yılda arızalar ile ilgili şikâyetlere anında müdahale sağlanması hedefleniyor.

Elektrik dağıtımı konusunda vatandaşların memnuniyetlerini artırmayı hedefleyen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, denetim alanında önemli yenilikler getiriyor. Bakanlığa bağlı olan birimler tarafından ilk etapta mevcut denetimleri inceleyerek, hem elektrik dağıtım şirketlerinde, hem de sektör ile alakalı kamu kuruluşlarında karşılaşılan sorunları tespit ederek, her birini bakanlığa iletti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak tarafından verilen talimat doğrultusunda hem yönetmelikte, hem denetimlerde tespit edilmiş olan tüm eksikliklerin giderilmesi ve güncel koşullara adapte edebilmek adına yeniden düzenlenmesi konusunda çalışmalar yapıldı. Dün Resmi Gazete’de yayınlanan düzenleme bildirgesi sonrasında da yeni denetim süreci resmi olarak başlamış oldu. Yayınlanan bu yönetmelik ile, artık TEDAŞ dağıtım şirketlerini anlık olarak denetlemeye başlayacak.

Denetimler Sıklaşacak

TEDAŞ tarafından yapılan denetlemeler, dönemsel periyotlar yerine anlık olarak gerçekleştirilecek. Aynı zamanda altyapı yatırım planları da yakın mercek altına alınarak, kontrole tabii tutulurken, yatırımlar ile vatandaşlardan gelen şikâyetler arasında bir denge kurulup, şikâyetlerin öncelikli bir şekilde çözüme kavuşturulması sağlanacak. Yapılacak olan denetimlere ek olarak dağıtım şirketlerinin arıza yönetimi sistemlerine ve çağrı merkezleri sistemlerine bakanlık yetkilileri tarafından bağlantı kurulabilerek, yakın takip yapılması da imkânlar dahiline alınırken, herhangi bir aksama ile karşılaşılması halinde de gerekli müdahalelerin ve uyarıların hızlı bir şekilde yapılması mümkün olacak.

Yapılacak olan yeni yatırımlar için de merkeze yine vatandaşlar tarafından gelen şikâyetler konulur iken, en fazla şikâyet gelen ve vatandaşa en fazla etki yaratan arızaların giderilmesi dağıtım şirketlerinin ana yatırım alanı olması, yapılacak yatırımlar için planlama aşamasında hem arıza sayısını, hem de arıza süresini azaltma, yeni bağlantı talepleri doğrultusunda karşılama ve daha kaliteli bir elektrik dağıtım hizmeti sunumu için imkân tanıma konularına azami dikkat gösterilecek.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.