Ana SayfaEkonomiTürkiye'nin Üçüncü Çeyrek Büyümesi Çift Haneli Olabilir!

Türkiye’nin Üçüncü Çeyrek Büyümesi Çift Haneli Olabilir!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bu içerikte neler var?

Ekonomistler üçüncü çeyrek verileri öncesinde tahminlerini yükseltti. 6 yıl sonra Türkiye’nin üçüncü çeyrekte çift haneli bir büyüme görebileceğini ifade eden analistler, gözleri TÜİK tarafından açıklanacak verilere dikti.

Bu yılın ilk çeyreğinde Türkiye’nin büyüme oranı yüzde 5,2 oranında gerçekleşmiş, bu rakam ikinci çeyreğe yüzde 5,1’lik büyüme oranı ile aktarılmıştı. 11 Aralık 2017 Pazartesi günü ise üçüncü çeyreğe dair büyüme verileri açıklanacak. Ekonomistler, 6 yıllık ara sonrasında Türkiye’nin bu çeyrekte çift haneli bir büyüme görebileceğini ifade ediyor.

Büyüme oranlarının öncü göstergeleri arasında yer alan gayri safi milli hasıla (GSYH)’nin büyüme hızının üçüncü çeyrek döneminde çift haneli rakamlara ulaşabileceğini ifade eden ekonomistler, aynı dönem içerisinde gerçekleştirilen tüketimin ve ihracatın da bu rakamlara önemli bir katkı sağlayacağını ifade etti. Hem ulusal, hem de uluslararası kurumlar tarafından Türkiye’nin büyüme oranları üzerinde yukarı yönlü revizyonların yapıldığını ifade eden ekonomistler, bu kurumlar tarafından Türkiye’nin ekonomik büyümesinin bu yıl yüzde 6 oranının üzerinde olmasının beklendiğini aktardılar.

Analistler Tahminlerini Bildirdi

Konu hakkında görüşlerini ileten TEB Finansal Piyasalar Strateji Müdürü Erkin Işık, 2017 yılının üçüncü çeyrek GSYH büyümesinin yüzde 11 civarında olmasını beklediğini ifade ederken, baz etkisi ve iş gücü oranlarının 2016 yılına göre yüksek olmasının bu oran üzerine etkisi olacağını, bir önceki çeyreğe göre yüzde 2 civarında bir büyüme görmeyi beklendiğini, son çeyrekte büyüme hızının yavaşlamış olması halinde ise büyüme oranının yüzde 6,5 düzeyinde gerçekleşeceğini ifade etti.

Görüşlerini  bildiren Ziraat Bankası Ekonomisti Bora Tamer Yılmaz ise 2017 yılı sonunda elde edilecek büyüme oranının yüzde 6,5 civarında olacağını, üçüncü çeyrek büyüme oranının ise çift haneli rakamlara yaklaşmasının mümkün olduğunu, önümüzdeki altı aylık süreç içerisinde küresel ticaret ile alakalı bir endişe ortamının bulunmadığını, ticaret hacimlerinde yaşanan artış eğiliminin de devamı yönünde beklentilerinin olduğunu aktardı.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.