Ana SayfaGündemVakıf Katılım Bankası Yurt İçi Piyasadaki En Yüksek Kira Sertifikası İhracını Gerçekleştirdi!

Vakıf Katılım Bankası Yurt İçi Piyasadaki En Yüksek Kira Sertifikası İhracını Gerçekleştirdi!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Vakıf Katılım Bankası‘nın iştiraki olan Vakıf Varlık Kiralama A.Ş. aracılığı ile bugüne kadar yurt içi piyasada tamamlanan en yüksek kira sertifikası ihracını gerçekleştirdi.

Vakıf Katılım Bankası, 95 gün vadeli ihracın satışını 450 milyon TL tutarı ile tamamladı.

Vakıfların paylaşım kültürü ile birlikte kamunun gücünü bir araya getirerek katılım bankacılığı sektörüne yeni bir adım atmak amacı ile geçen yılın şubat döneminde faaliyetlerine başlayan Vakıf Katılım Bankası, iştiraki olan Vakıf Varlık Kiralama A.Ş. aracılığı ile toplamda 450 milyon Türk Lirası değerinde kira sertifikası ihracatı gerçekleştirdi.

6 İhraç Gerçekleştirildi

Söz konusu ihraç 1 Aralık 2017 günü gerçekleştirilmiş olup, banka 450 milyon TL değerinde yeni kaynak almış oldu ve 95 gün vadeli ihracatın satış işlemini de aynı gün içinde yapmış oldu. Söz konusu ihraç ile beraber Vakıf Katılım Bankası, SPK’dan 21 Nisan günü aldığı 2 milyar TL değerindeki ihraç tavanına ilişkin olarak, nitelikli yatırımcılara satış şeklinde bu yıl içerisinde 6 tane ihraç ile birlikte toplamda 1,520 milyar Türk Lirası değerinde ihraç yapmış oldu.

Göktaş: Hem Bireysel Hem de KOBİ’lerin Tüm İhtiyaçlarına Çözüm Buluyoruz

Kira sertifikası ihracının süreci ile ilgili açıklamalarda bulunan Vakıf Katılım Bankası Genel Müdürü İkram Göktaş, Vakıf Katılım Bankası olarak şube sayısını sürekli olarak artırmayı hedeflediklerini, şubelerin artması ile birlikte hem bireysel müşterilerin hem de KOBİ’lerin tüm finansal ihtiyaçlarına çözüm bulduklarını, diğer bir yandan ise fonlama kaynaklarının çeşidinin artırılması amacı ile çalışmalarına yön verdiklerini söyledi. Bu vizyon yönünde 450 milyon TL tutarındaki yurt içi piyasada yapılmış olan en yüksek tutarlı kira sertifikasını ihracını yaptıklarını söyleyen Göktaş, bu kaynağı da ekonomiye destek vermeye devam edeceklerini söyledi.

Bankanın kurulduğu günden bugüne her ne kadar kısa bir süre geçmiş olsa da ulaşılan verimin çok iyi olduğunu söyleyen Göktaş, 2017 yılının 3. çeyrek döneminin sonunda 90,97 milyon Türk Lirası değerinde net kara ulaştıklarını, şuanda toplamda 30 ilde 58 şube ile hizmet verdiklerini söyledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.