Ana SayfaEkonomiMemur ve Emekli Maaş Zamları Belli Oldu!

Memur ve Emekli Maaş Zamları Belli Oldu!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Enflasyon rakamları açıklandı. Beklentilerin üstünde gelen enflasyon rakamları yerinde saysa dahi 2018 Ocak’ta emekli ve memurlar yüzde 4,97 oranında artacak!

Enflasyon rakamlarında Kasım ayında da yükseliş hakimde. Beklentinin üzerinde gelen enflasyon rakamları, memurların ve emeklilerin Ocak ayında alacakları zammı da yükselti. Hayatın pahalılaşması, vatandaşın alım gücünün düşmesi gibi birçok olumsuz etkisi bulunan yüksek enflasyon ile mücadele edebilmek için devlet cephesinden çalışmalar ve teşvikler devam ettirilirken, vatandaşın enflasyon sebebiyle yaşadığı denge kaybını düzene sokabilmek adına SSK emeklisi, Bağ-Kur emeklisi, memur ve memur emeklisi için maaşlara zam uygulaması yapılacak.

Enflasyon sonucuna göre toplu sözleşme ile maaşlarına zam alan memur ve memur emeklileri, sözleşmede belirtilen enflasyon tahminini enflasyonun aşması halinde fark zammı alıyor. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan verilere göre, enflasyon oranlarının Temmuz – Kasım döneminde yüzde 4,97 oranına denk gelmesi, SSK ve Bağ-Kur emeklisinin Aralık ayında enflasyonun hiç yükselmemesi halinde dahi yüzde 4,97 oranında zam alması için gerekli ortamı yarattı.

En Düşük Maaşlar Kaç TL olacak?

Yeni emekli olan vatandaşlara 885 Türk Lirası’ndan başlayan tutarlar ile kademesine göre maaş bağlantısı yapılıyor. Bu maaş üzerinden yeni zam uygulaması hesaplandığında en düşük maaş alan emekliye 44 Türk Lirası zam yapılırken, en yüksek yapılacak zam oranı da 223 Türk Lirası olacak. 2000 yılından önce emekli olan SSK’lı vatandaşlara verilen minimum maaş tutarı bin 559 Türk Lirası, Bağ-Kur emeklisi için bin 354 olurken, tarım Bağ-Kur’undan emekli olan vatandaşlara en az bin 56 Türk Lirası tutarında aylık ödemesi yapılacak. Memur ve memur emeklisine yüzde 0,97 oranında ek zam uygulaması yapılacak. Bu sayede memur ve memur emeklisi de yüzde 4,97 oranında maaş zammı almış olacak.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.