Ana SayfaGündemİhracatta Rekor Kırılsa Da Kasım'da Otomobil Pazarı Daraldı!

İhracatta Rekor Kırılsa Da Kasım’da Otomobil Pazarı Daraldı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bu içerikte neler var?

Türkiye’de otomobil ve hafif ticari araçların sahip olduğu toplam pazar, 2017 yılının ilk 11 aylık sürecinde, bir önceki yılın aynı dönemine oranla yüzde 2,6 oranında daralma gösterdi.

Türkiye son dönemler özellikle otomotiv ihracatı alanında önemli başarılara imza attı. 2016 yılının tamamında elde edilen otomotiv ihracatı rakamı, bu yıl Kasım ayının başlarında ulaşılarak, yeni bir rekor seviyesi hedeflendi. Lakin yurt içi piyasada aynı cümleleri kurmak pek mümkün değil. Yılın 11 aylık döneminde, 2016 yılının aynı dönemine oranla yüzde 2,6 oranında bir daralama olarak 819 bin 954 adetlik satış rakamı elde edildi.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) geçtiğimiz yıl 841 bin 808 adet seviyesinde olan satış rakamlarının bu yıl 819 bin 954 seviyesine düştüğü ifade edildi. Bu rakamlarda yüzde 3,98’lik gerileme yaşayan otomobil pazarı ve yüzde 2,06 oranında artış elde eden hafif ticari araç satışları yer aldı. Dönem içerisinde gerileme yaşayan otomobil pazarında 623 bin 65 adet satış işlemi gerçekleşirken, hafif ticari araç satışları yaşadığı yükselme ile 196 bin 889 adetlik satışa ulaştı.

Kasım’da Rakamlar Geriledi!

Otomobil ve hafif ticari araç satışları ile oluşan pazarda toplam rakam 100 bin 859 seviyesinde gerçekleşti. Bir önceki yıl Kasım ayında bu rakam 122 bin 309 adet olurken, toplam satışlarda yaşanan gerileme yüzde 17,54 olarak kayıtlara geçti.

Yapılan MTV düzenlemesinin etkileri olarak; bin 600 cc altında olan araçlar yüzde 4,1, bin 600 cc ile 2 bin cc aralığında olan araç satışları yüzde 5,2, 2 bin cc üzerinde olan araçların satışları ise tam yüzde 51 oranında azalma sağladı. Kasım ayında satılan elektrikli araç sayısı 61 adet olurken, hibrit otomobil sayısı da 3 bin 747 olarak kayıtlara geçti.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.