Ana SayfaGündemJP Morgan Türkiye'nin 2017 Büyüme Tahminini Yükseltti!

JP Morgan Türkiye’nin 2017 Büyüme Tahminini Yükseltti!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Dün TÜİK tarafından açıklanan büyüme oranları, büyüme tahminlerinin de yukarı yönlü revize edilmesine ortam yarattı. İlk revize JP Morgan’dan geldi.

Ünlü yatırım bankası JP Morgan, Türkiye’nin 2017 yıl sonu büyüme tahminlerini yukarı yönlü olarak revize etti. Dün sabah saatlerinde açıklanan 2017 yılı üçüncü çeyrek GSYH büyüme rakamları sonrasında, JP Morgan’da yıl sonunda elde edilecek yıl geneli büyüme rakamlarını yukarı yönlü olarak revize etti.

Üçüncü çeyrek döneminde elde edilen büyüme oranının, beklentilerin oldukça üzerinde kalması sebebi ile yıl sonuna kadar büyümenin devam edeceğini ön gören JP Morgan, 2017 yılının tamamı için olan büyüme tahminini yüzde 5,3’ten yüzde 6,4’e kadar yükseltti.

2018 Büyüme Beklentisi Yüzde 3,1’de Kaldı

Yaptığı açıklamada aynı zamanda 2018 yılı tahminlerini de ileten JP Morgan, yeni yıl ile birlikte hükümet tarafından alınacak tedbirlerin sone ermesi ve 2019 seçimleri öncesinde harcamaları artırma imkânı kalması amacı ile 2018 yılı içerisinde yapılacak harcamalar aşamasında çekinceli bir tutum sergileyeceğini kaydederken, 2018 yılı için büyüme oranının yüzde 3,1’e gerileyeceği yönünde olan tahminini koruduğunu kaydetti.

Enflasyon oranlarının beklentilerin üzerinde çıkmasının ana etkisinin beklentilerden elde edilen güçlü performansın yarattığı güçlü iç talep sebebi ile olduğunu ifade eden JP Morgan, bu etki sebebi ile Merkez Bankası’nın para politikası yönünde sıkılaşmaya gideceği beklentisinin de yükseldiğini kaydetti.

Perşembe günü açıklanacak olan Merkez Bankası PPK’nin 100 baz puan artırımı yönündeki beklentilerin, büyüme performansı sebebi ile üzerindeki baskının azalması ile güçlendiğini ifade eden JP Morgan, bu beklentiden artık emin olduklarını belirtti.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.