Ana SayfaDiğer İş İlanlarıPolis Akademisi Tam 36 Bin Polis Memuru Alımı Yapacak!

Polis Akademisi Tam 36 Bin Polis Memuru Alımı Yapacak!

Yayın tarihi:

Google Haberlere Abone Ol:

Polis Akademisi Başkanı Yılmaz Çolak, önümüzdeki dönem içerisinde PÖH de dahil olmak üzere toplamda 36 bin yeni polis alımı yapılacağını duyurdu.

Polis Akademisi Başkanı Çolak, önümüzdeki dönemde gerçekleşecek polis alımları hakkında bilgi paylaşımında bulundu. Polis Özel Harekat (PÖH) de dahil olmak üzere birçok branş için polis alımı yapılacağını dile getiren Çolak, bu alımların 36 bin kişiye ulaşmasını beklediklerini ifade etti.

Aydın Polis Meslek Eğitim Merkezi’nin 20. Dönem mezunları için düzenlenen törende konuşan Çolak, polis alımı duyurusu bekleyen gençler için müjde niteliğinde haber verdi. 415 tanesi Aydın’da olmak üzere, Türkiye’nin genelinde toplam 6 bin 520 kişilik mezun polis olduğunu dile getiren Çolak, 2018 yılında oldukça büyük rakamlarda polis alımlarının yapılacağını aktardı. 14 yıl içerisinde 3 bin kişilik Özel Harekat Polisi olmak üzere toplamda 49 bin yeni polis memurunu mezun ettiklerini dile getiren Çolak, 2018 yılı içerisinde bu rakamın 85 bin kişiye kadar çıkartılmasını hedeflediklerini, bunun da 36 bin yeni polis memuru anlamına geldiğini aktardı.

Polis Alımları Ne Zaman Yapılacak?

Polis Akademisi Başkanı Çolak, yaptığı açıklamada 2018 yılı için alım yapılacak polis memurları için bir hedef açıklamasında bulundu. 1 yıl boyunca toplamda 36 bin kişinin polis memuru olarak mezun edilmesini hedeflediklerini dile getiren Çolak, herhangi bir polislik başvurusu tarihi için bilgi paylaşımında bulunmadı.

Polis Memuru Olmak İçin Hangi Şartlar Gerekir?

Polis memuru olmanın ilk şartı T.C. vatandaşı olmaktır. Aynı zamanda lise ya da dengi bir okuldan mezun olmuş kişilerin ve lise son sınıfta okuyan kişilerin başvurularını kabul eden Kurum, 18 yaşını tamamlamış, 26 yaşından gün almamış kişilerin polislik başvurusunu kabul ediyor. Bayanlar için 162 cm, erkekler için de 167 cm’den uzun olunmasını talep eden kurum, sağlık sorunu, fiziki sorun gibi konularda oldukça hassas davranıyor.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.