Ana SayfaSağlıkHamilelik döneminde diş eti kanaması

Hamilelik döneminde diş eti kanaması

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

 

Hamilelik sırasında vücudunuz östrojen ve progesteron hormonlarını daha fazla üretir.

Bu yüksek hormon düzeyleri diş etleriniz de dahil vücudunuzdaki pek çok dokuyu etkileyebilir. Hormon seviyeniz değiştikçe, diş etleriniz buna güçlü tepkiler gösterebilir ve daha da hassas olabilir. Bunun sonucu olarak diş etleriniz periodontal hastalıklara daha çok maruz kalabilir. Hatta bazı hamile kadınlarda “hamilelik gingivitis ’i” gelişebilir.

Bu, dişler fırçalandığında ya da diş ipi kullanıldığında kanayan şiş, kırmızı ve yumuşak diş etleri demektir. Gingivitis, periodontal hastalığın ilk aşamasıdır. Hamilelik gingivitisi ikinci trimesterde görünür ve ikinci trimesterin ortalarında azami düzeye çıkar.

Hamile kaldığınızda gingivitis olmuşsanız, hamileliğiniz ilerledikçe bu durumun daha kötüleşmesi muhtemeldir. Hamileliğimiz, “hamilelik tümörleri” oluşma riskini de getirebilir; bunlar şiş ve iltihaplı diş etlerinde oluşan diş çevresi ve dişler arasında meydana gelen kanserli olmayan büyümelerdir. Gingivitis ve periodontal hastalıkların ilerlemiş formları bebeğinizin sağlığını da etkileyebilir.

Bakteri enfekte olmuş diş etlerinden kan dolaşım sistemine girebilir ve uterüse kadar ilerleyip prostaglandinlerin üretimine neden olur ki bu, prematüre doğuma neden olduğuna inanılan bir kimyasaldır.

Bunun sonucu olarak bebeğiniz çok erken ve çok küçük doğabilir. Hamilelik sırasında kendi sağlığınız ve doğacak bebeğinizin sağlığı için kendinize dikkat etmeniz gereğinin önemini biliyorsunuz. Belki, hamilelik sırasında ağız sağlığının da ne kadar önemli olduğunu bilmiyor olabilirsiniz. Plakları ve yemek artıklarını her yemekten sonra diş ipi kullanarak, yumuşak kıllı diş fırçası ve floridli diş macunu ile dişlerinizden temizlemelisiniz. Diş macunu mide bulantısına neden oluyorsa dişlerinizi normal su ile fırçalayıp daha sonra anti-plak ya da floridli bir gargara suyu ile çalkalayabilirsiniz.

Hamileliğiniz süresince diş hekiminizle düzenli olarak görüşenizde fayda vardır. Ağız sağlığınızı dikkatle takip edilir ve gereğine göre dişleriniz temizlenebilir ve evde yaptığınız ağız bakımının etkinliği değerlendirilir. Hamileliğiniz süresince ağız sağlığınızla ilgili herhangi bir sorunuz olursa diş hekiminize sorun. S

ağlıklı bir ağız, rahat bir hamilelik geçirmenize ve sağlıklı bir bebeğe sahip olmanıza yardımcı olacaktır!

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.