Ana SayfaGündemE-Devlet’te Büyük Yenilikler Yapıldı!

E-Devlet’te Büyük Yenilikler Yapıldı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan hafta başı itibariyle hizmetindeki onuncu yılını doldurmuş olacak olan e-devlet için yeni bir arayüz tasarımı yapıldığını, hizmetin artık yeni arayüz ve yeni özellikler eşliğinde devam edeceğini ifade etti.

18 Aralık 2008 tarihinde 22 farklı hizmet ile açılan E-Devlet, bugün itibariyle 35 milyonun üzerinde aktif kullanıcıya 2 bin 400’den fazla hizmet sunuyor. Yarın itibariyle yayınındaki onuncu yılını doldurmuş olacak olan platform, hem yeni ara yüzü, hem de yeni özellikleri ile vatandaşlara hizmet vermeye devam edecek.

Hem vatandaşlara, hem de şirketlere aktif olarak hizmet veren, online bir şekilde kamu hizmetlerine tek bir platform üzerinden güvenli bir şekilde erişip, faydalanması amacı ile e-devlet kapısı uygulamasının 18 Aralık 2008 tarihinde hayata geçirildiğini ifade eden Bakan Arslan, hızlı bir şekilde e-devlet vasıtası ile verilen hizmetlerin artması yüzünden mevcut ara yüzün kullanım kolaylığı ve ihtiyaçlara çözüm noktasında yetersiz kaldığını, günün teknolojik şartları ile birlikte en çok kullanım sağlayan portalların yayınladıkları içerikleri gelişmiş arama özelliği sayesinde sunduklarını, bu bakış açısı ile birlikte yeni bir ara yüz tasarımını hayata geçirdiklerini ifade etti.

Eş Anlamlı Kelimelerle Arama Opsiyonu!

Yeni ara yüz tasarımında arama işlevinin ön plana çıkacağını, anasayfa üzerinden vatandaşların hızlı bir şekilde erişimlerinin alınacağını dile getiren Bakan Arslan, arama işlevine ek olarak adli sicil kaydı, iyi hal, temiz kağıdı gibi alternatif tanımları da içereceğini, bu sayede vatandaşların daha rahat bir kullanım yapabileceğini dile getirdi.

Yeni özellikler arasında çoklu dil desteğinin de yer aldığını dile getiren Bakan Arslan, aynı zamanda engelli kullanıcıların hizmetlere daha rahat erişebilmesi adına uygun bir tasarım yapıldığını, vatandaşların yeni tasarım ile birlikte hizmetler, sağlık, eğitim, ulaşım, emniyet gibi kategorilerden talep edecekleri hizmetlere daha kolay erişebileceğini dile getirdi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.