Ana SayfaGündemİş Bankası'ndan Teknolojiye Yıllık 500 Milyon TL Yatırım!

İş Bankası’ndan Teknolojiye Yıllık 500 Milyon TL Yatırım!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Hakan Aran, son 3 yıllık süreçte teknoloji dönüşümü aşamasında önemli yatırımlar yaptıklarını, her yıl bu rakamın 500 milyon Türk Lirası’na kadar ulaştığını ifade etti.

Dijital dönüşüm sürecini oldukça etkin bir şekilde yöneten bankalar arasında yer alan Türkiye İş Bankası, 2014 yılında başladığı süreçte neredeyse tüm uygulamalar ve veriler ile yakından ilgilenmiş durumda. Hem müşteriye sunulan hizmetler, hem de iş yapış süreçlerinin teknoloji ile uyarlanması aşamasında birçok çalışmanın ve yatırımın hayata geçirildi.

Süreç hakkında değerlendirmelerde bulunan Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Hakan Aran, İş Bankası Tuzla Teknoloji ve Operasyon Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısında, İş Bankası’nın 2014 yılında dijital dönüşüm sürecine başladığını, 15 milyon müşteriye, bin 364 adet şubeye ve 25 bine yakın personele sahip olduklarını ve her gün ortalama 100 milyon işlemin gerçekleştiğini ifade etti.

Atlas Veri Merkeziyle Yüzde 99,995’lik Hizmet Performansı!

Bilişim teknolojileri departmanının bin 600 kişilik geniş bir kadroyla çalıştığını ifade eden Aran, veri altyapısı, uygulama mimarisi, bilgi teknolojileri, veri merkezi gibi 4 ana başlık olmak üzere 2014 yılından bu yana dokunulmamış veri ve uygulamanın kalmadığını, Türkiye bankacılık tarihi için teknoloji alanında birçok başarının İş Bankası tarafından elde edildiğini ifade etti. En büyük dijital altyapı dönüşüm projesi olarak hayata geçirilen Atlas Veri Merkezi’nin 32 bin metrekarelik alana kurulduğunu, İş Bankası’nın teknoloji alanındaki gelişimine bu veri merkez i sayesinde önemli bir desteğin sağlanacağını, hem enerji, hem de soğutma sistemlerinin yedeklerinin bulunduğunu, deprem etkilerini amorti edebilen sismik izolatörlerin de tesiste kullanılması ile en kötü durumlarda dahi kesintisiz hizmet verilmesinin üzerinde durulduğunu ifade etti.

Her  yıl teknoloji ve dijital dönüşüm yatırımları için 500 milyon Türk Lirası tutarında bir bütçe ayırdıklarını ifade eden Aran, dijitalleşme konusunda cesur adımlar attıklarını, yenilikçi bir yaklaşım sergilediklerini, bankanın bankacılık işlemlerinin yüzde 86’lık kısmını artık şube dışı kanallar vasıtasıyla gerçekleştirdiğini, işlemlerin yüzde 38’inin İşCep üzerinden, yüzde 14’ün ise şubeler vasıtası ile gerçekleştirildiğini ifade etti

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.