Ana SayfaEkonomi2018'de Çiftçi ve Esnaflara Kredi Desteği Artırılacak!

2018’de Çiftçi ve Esnaflara Kredi Desteği Artırılacak!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Türkiye ekonomisinin temel taşlarından birinin de tarımsal üreticiler olduğunu, bu nedenle de esnaf ve sanatkarlara verilen desteklerin devletin öncelikleri arasında yer aldığını söyledi.

Çok daha fazla üretici, esnaf ve sanatkarların daha uygun şartlarda kredi faiz desteklerinden faydalanması için yeni çalışmalarda bulunduklarını söyleyen Şimşek, yapılan çalışmalar ile ilgili taslakları da Başbakanlığa gönderdiklerini açıkladı.

Tarımsam üretimlerde hem devamlılığın hem de verimlilik ile karlılığın sağlanması için finansman ihtiyaçlarına çözüm için Ziraat Bankası ile Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği tarafından düşük faizli kredi imkanının sağlandığını söyleyen Şimşek, konuya ve alana göre faizlerin yüzde 25 ile yüzde 100 arasında Hazine tarafından üstlenildiğini söyledi.

Faizlerin Bir Kısmı ya da Yüzde 100’ü Hazine Tarafından Karşılanacak

Üreticilerin ödemiş oldukları faiz oranlarının konusuna göre yüzde 0 ile yüzde 8,25 arasında değişiklik gösterdiğini söyleyen Şimşek, 2018 için ilk sırada Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesi yer almak üzere farklı türlerde platformlarda gündemde olan temel politikalar ile de uyumlu olacak şekilde desteklerin belirlenmesinin öngörüldüğünü söyledi. Bu kapsamda d üreticilerin hayvancılık finansmanlarından yararlanabilmeleri için 100 bin TL’ye kadar işletme ve yatırım finansmanlarından tüm faizlerinin Hazine tarafından karşılanacağını söyleyen Şimşek, bunun neticesinde de hayvan arzının artırılmasını hedeflediklerini açıkladı.

Şimşek: 2018’de Desteklerin Artırılması için Plan Yapılıyor

Esnaf ve sanatkarlara destek verilmesi kapsamında Hazine ile önemli çalışmalarda bulunduklarını söyleyen Şimşek, HalkBank tarafından da düşük faizli kredi desteğinin verildiğini, gelecek yıl içinde bu desteklerin artırılması için planlar yapıldığını söyledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.