Ana SayfaGündemÜniversitelerde Yeni Dönem!

Üniversitelerde Yeni Dönem!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, Yükseköğretim Eğitim Programları Danışma Kurulu’nun yeni açılacak olan eğitim programları kapsamında asgari şartlarının belirlenmesi ve eğitim programlarının kontenjanlarının planlanması içi ihtiyaç analizi yapma kapsamında ilk toplantının yapıldığını açıkladı.

Toplantı ile ilgili açıklamalarda bulunan Saraç, Üretim Reform Paketi içinde bulunan yükseköğretimde sessiz devrim olarak tanımlanan düzenlemeleri arasında Yükseköğretim Eğitim Programları Danışma Kurulunun bulunduğunu söyledi. Buna ilişkin olarak YÖK Başkanlığı tarafından yapılan düzenlemeni 6 Aralık 2017 tarihinde de resmi olarak yürürlüğe girdiğini söyledi.

Yeni açılacak olan eğitim programlarının asgari şartlarının belirlenmesi ile eğitim programlarının kontenjan planlamalarındaki ihtiyaç analizlerinin belirlenmesi için yapılan toplantıda yüksek öğretim alanında istihdam merkeze alınarak çalışmalarda bulunulduğunu söyleyen Saraç, YÖK tarihinde ilk yaşadığını, alınan kararların kamu ve özel sektör temsilcileri ile paylaşıldığını, hem yerel hem de bölgesel ve ulusal olmak üzere ihtiyaç analizlerinin yapılacağını, bunun sonucunda da üniversitelerde istihdam odaklı ve çok daha rasyonel kararlar alınmasına yardımcı olacağını söyledi.

Saraç: Türkiye 137 Ülke Arasında 2. Sırada

Dünya Ekonomik Forumu’nun 2017-2018 dönemindeki raporu incelendiği zaman ülkemizin yükseköğretime erişim sıralamasında toplamda 137 ülke arasında 2. sırada yer aldığını söyleyen Saraç, Türkiye’de yükseköğretime erişim problemlerinin yaşanmadığını, üniversite mezunu işsizler ile Türkiye’nin ihtiyacı olduğu iş gücü yetersizliğinin, Türkiye’nin yakın zamanda çözmesi gereken önemli konular arasında bulunduğunu, söz konusu sorunların çözülmesi için ise çeşitli türlerde politikalar üretildiğini, ülkemizde 185 tane üniversitede 7 milyon 800 bin öğrencilerinin olduğunu,  öğrenci sayısı olarak değerlendirme yapıldığı zaman Rusya’dan sonra Türkiye’nin 2. sırada yer aldığını, Almanya’nın bu sıralamada gerilerde olduğunu söyledi.

Saraç: Yönetilmesi Zor Alan Oluşuyor

Ülkemizde üniversite sınavlarına giren, sınavları kazananlar ve sınav için bekleyen öğrenci sayısında her geçen sene artış meydana geldiğini söyleyen Saraç,  Üniversite eğitiminin artık zorunlu eğitimin bir parçası haline dönüştüğünü, bununda Türkiye’nin kalkınması için yararlı olduğunu, fakat duruma genel olarak bakıldığı zaman artık yönetilmesi daha zor alan oluştuğunu söyledi. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.