Ana SayfaGündemKredi Kart Sahipleri Dikkat! O Süre Yine Uzatıldı!

Kredi Kart Sahipleri Dikkat! O Süre Yine Uzatıldı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Kredi kartı sahiplerini yakından ilgilendiren, kredi kartlarının internet alışverişlerinde kullanılması amacıyla verilecek onay süreleri 1 ay daha uzatıldı!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkanı Mehmet Ali Akben tarafından yapılan açıklamada online alışverişte kredi kartlarının kullanılması amacıyla verilecek olan onayların 31 Aralık 2017 tarihinden 31 Ocak 2018 tarihine kadar uzatıldığı ifade edildi. Alınan bu kararın, yıl sonu sebebiyle yoğunlaşan harcamalar ve bankaların entegrasyon süreçlerini tamamlayabilmeleri adına alındığı ifade edildi.

Süre Uzatımı 31 Ocak 2018’de Sonlanacak!

Banka kartlarının ve kredi kartlarının online alışverişte kullanılabilmesi amacıyla onay verilmesi işlemi için ilk olarak son tarih Ağustos ayı olarak belirlenmişti. 16 Şubat 2017’de alınan bu karar için ilk uzatma, Ağustos ayından 31 Aralık 2017’ye kadar uzatma olarak kabul edilmişti. BDDK Başkanı Akben tarafından yapılan bugünkü açıklamada ise hem vatandaşların yılbaşı dönemlerindeki alışverişlerini rahat bir şekilde gerçekleştirebilmeleri, hem de bankaların entegrasyon aşamasında problem yaşamamaları sebebiyle son onay tarihinin 31 Ocak 2018 tarihine ertelendiği belirtildi.

Vatandaşların onayının, vatandaşların güvenli alışveriş yapabilmeleri adına oldukça önemli olduğunu vurgulayan Akben, hem dolandırıcılık işlemlerinin önlenmesi, hem de kredi kartı sahiplerinin kendi onayları doğrultusunda işlem gerçekleştirebilmeleri için bu kararın alındığını hatırlattı.

Vatandaşların bankalar tarafından gönderilen hatırlatma ve onay talebi mesajlarına bilinçli bir cevabın gelmediğini, vatandaşların birden fazla kart sahibi olmaları sebebiyle bazı SMS ve E-Posta’ları atlayabildiğini ifade etti.

31 Ocak 2018 tarihi sonrasında da vatandaşların bankaları arayarak hızlı bir şekilde kartlarını internet alışverişlerine açabileceklerini belirten Akben, ana amacın vatandaşların korunması olduğunu, e-ticaret sektörüne balta vurmak gibi bir hedeflerinin olmadığını ifade etti.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.