Ana SayfaGündemDijital Dönüşüm Organize Sanayi Bölgelerinde Yapılacak!

Dijital Dönüşüm Organize Sanayi Bölgelerinde Yapılacak!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan tarafından yapılan açıklamalarda, 2018 yılı itibariyle Organize Sanayi Bölgeleri (OSB)’nde tasarım ve dijital dönüşüm merkezlerinin kurularak faaliyete geçirileceği ifade edildi.

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) tarafından Konya’da düzenlenen 10. Divan Toplantısı’nda Türkiye’de geçtiğimiz yıl otomotiv, demir ve çelik ve diğer sektörler için önemli oranda büyüme elde edildiği ifade ederek konuşmasına başlayan Bakan Elvan, makine teçhizat üretiminde yıllık bazda yüzde 15,3 oranında büyüme elde edildiğini ifade etti.

2017 yılı genelinde 1,5 milyon adetten fazla otomobil üretimi gerçekleştirildiğini ifade eden Elvan, Türkiye’nin 2017 yılında elde ettiği büyüme oranlarını “sağlıklı” olarak tanımladı. Gerçekleştirilen yatırımların, büyüme oranlarına olan katkısının yüzde 12 olarak gerçekleştiğini ifade eden Elvan, 2018 yılında sanayi sektörünün dijitalleşmesi gerektiğini ifade etti.

2018 yılı itibariyle sanayinin dijitalleşmesine ağırlık verilmesi gerektiğini ifade eden Bakan Elvan, mevcut olan sanayi tesislerinde dijital dönüşümlerin sağlanması gerektiğini, dünya ile rekabet edebilir konuma gelinmesi için bu dönüşümlere özen gösterilmesi gerektiği, katmanlı üretimden, sanayi 4,0’dan, dönüşümden Türkiye’nin kalkınmasının güçleneceğini ifade etti.

Dönüşümün olmaması halinde sürdürülebilirliğin rafa kalkacağını ifade eden Bakan Elvan, katılımcılara “Her birinizin dönüşüm için adım atmanız gerekiyor” diye seslenirken, organize sanayi bölgelerine tasarım ve dijital dönüşüm merkezlerinin kurulacağını, bu merkezlerde sanayicilere danışmanlık hizmeti verileceğini, eğitimlerin gerçekleştirileceğini, dijital dönüşümün gerçekleşmesi aşamasında gerekli olan mekanizmanın ortaya çıkartılacağını ifade etti.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.