Ana SayfaGündemYasal Takipteki Kişi Sayısı Yüzde 9 Azaldı!

Yasal Takipteki Kişi Sayısı Yüzde 9 Azaldı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Kredi kartı vatandaşların hayatındaki her anda yer almaya devam ediyor. Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi tarafından Kasım ayına dair kredi kartı kullananlara ilişkin veriler yayımlandı.

Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi, Negatif Nitelikli Bireysel Kredi ve Kredi Kartı Kasım 2017 Raporu’nu yayınladı. Yayımlanan raporda, kredi kartı takibe girmiş kişiler hakkında kapsamlı bilgilere yer verildi.

Kredi Kartından Yasal Takibe Düşenler Yüzde 9 Azaldı!

TBB Risk Merkezi tarafından yayımlanan rapordaki veriler incelendiğinde 2017 yılının Ocak – Kasım dönemleri arasında kredi kartı borcu sebebiyle yasal takibe düşmüş kişi sayısında yüzde 9 oranında bir azalma yaşandı. Kredi kartı borcu yasal takipte olan kişi sayısı 900 bin üzerinden, 820 bin kişiye kadar geriledi.

11 aylık süreçte yaklaşık 80 bin kişilik bir azalma yaşanırken, kredi kartı yasal takipte olan kişi sayısının da 820 bin olduğu ifade edildi.

Kredi Borcu Sebebiyle Yasal Takibe Düşenler Yüzde 3,4 Yükseldi!

2017 yılının Ocak – Kasım dönemi içerisinde kredi borcu sebebiyle yasal takibe düşen kişi sayısında ise yüzde 3,4 oranında bir yükselme meydana geldi. 2016 yılının aynı döneminde toplamda 660 bin küsür kişinin kredi borcu yasal takipte olurken, kredi borcu sebebiyle yasal takipte olan kişi sayısı 2017’de 690 bin kişiye yükseldi.

Yasal Takipte 1,2 Milyon Vatandaş Var!

2017 yılının Ocak – Kasım ayları aralığındaki dönemde bireysel kredisi ya da bireysel kredi kartı borcu sebebiyle yasal takibe düşmüş olan kişi sayısı, 2016 yılının aynı dönemine oranla yüzde 1,1 oranında azaldı. Yasal takipte olan kişi sayısı, 2017 yılının ilk 11 aylık döneminde 1,2 milyon kişi oldu.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.