Ana SayfaGündemTürkiye Kartı Otobüsler Dışında Kredi Kartı Olarak Da Kullanılacak!

Türkiye Kartı Otobüsler Dışında Kredi Kartı Olarak Da Kullanılacak!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türkiye genelinde tek bir kart ile tüm ulaşım araçlarının kullanılması hedefiyle başlatılan Türkiye Kart projesi, birçok ek özellik ile birlikte hayata geçecek.

Türkiye Kart sistemi, vatandaşlar tarafından büyük bir merak konusu olmaya başladı. Açıklamasını Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan yaptıktan sonra büyük bir merak konusu haline gelen Türkiye Kart, toplu taşıma araçlarında kullanımına ek olarak aynı zamanda kredi kartı işlemlerinde de kullanılacak.

2018 yılı içerisinde uygulamaya geçecek olan Türkiye Kart uygulaması, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan’ın açıklamasına göre Başbakan Binali Yıldırım’ın gerçekleştireceği tanıtım sonrasında kullanıma sunulacak. Dünya genelinde 3-4 farklı ülkede benzer sistemlerin kullanımda olduğunu ifade eden Bakan Arslan, sistemin başarı göstermesi halinde Türkiye’nin birçok ülkeye örnek olacağını ifade etti.

Türkiye Kart Banka Kartı Yerine De Geçecek!

Bakan Arslan, Türkiye Kart’ın kullanıma sunulması sonrasında ulaşım araçlarına ek olarak hem kredi kartı, hem de nakit kart olarak hizmet vereceği, vatandaşların artık banka hesapları olmadan dahi Türkiye Kart vasıtasıyla nakit işlemlerini halledebileceğini ifade etti. Türkiye’nin tüm şehirlerinde ve ilçelerinde Türkiye Kart vasıtasıyla ulaşımlarını rahat bir şekilde gerçekleştirebileceklerini ifade eden bakan Arslan, aynı zamanda taksiler, dolmuşlar gibi serbest çalışmakta olan esnafların da sisteme girme imkânına sahip olacaklarını ifade etti.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Türkiye Kart’ın tüm satış ve dolumları için PTT şubelerinin kullanılacağının bilgisini verdi. Ülke genelinde toplamda 4 bin 600 adet PTT noktasının sisteme dahil edileceğini ifade eden Arslan, vatandaşların rahatlıkla Türkiye Kart sahibi olabileceklerini ifade etti.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.