Ana SayfaGündemBankalardaki Altın Hesap Büyüklükleri Zirvede!

Bankalardaki Altın Hesap Büyüklükleri Zirvede!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Jeopolitik risklerde meydana gelen artış ve dövizdeki hareketlilik sebebi ile vatandaşlar en güvenli liman olan altına yöneldiler. Bunun sonucunda da 2017 yılında bankalardaki altın hesaplat 24 milyar 103 milyon lira seviyesine yükseldi. Bankalarda bu hesap tutarı ise tarihi rekor kırdı.

Rekor Kırıldı!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verileri incelendiği zaman, kıymetli maden depo hesapları geçen sene rekor kırdı. 24 Milyar 103 milyon liranın 23 milyar 474 milyon lirasını yurt içindeki hesaplar oluştururken, 629 milyon lirasını ise yurt dışı yerleşiklerin hesapları oluşturdu.

Bankalardaki kıymetli maden depo hesaplarının miktarı 2016 yılında ise 17 milyar 445 milyon liraydı. Bu tutar dikkate alındığı zaman hesapların yüzde 38,2 oranında yükseldiği gözlemlendi.

Bankalarda Altın 153,6 Tona Ulaştı

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası’nda (KMKTP) altının kilosu 2017 yılının son işlem gününde 156 bin 900 liraydı. Buna ilişkin olarak da maden depo hesaplarının büyüklüğü ise geçen yılın aralık ayında 153,6 ton seviyesinde olduğu açıklandı.

Yapılan hesaplamalar doğrultusunda ise, bankalarda bulunan altın hesapları 2016 yılının aralık ayında 132,5 tondu. Bunun sonucunda da bir yıllık zaman zarfında maden depo hesaplarındaki artış yüzde 21,1 ton oldu.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan ALB Forex Altın ve Emtia Piyasaları Müdürü Volkan Kuğucuki, altın hesaplarında meydana gelen artışın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yastık altı çağrısının olduğunu,  ellerinde tasarrufu olan, faize duyarlı olan yatırımcıların bankaları tercih ettiğini söyledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.