Ana SayfaGündemErbil: Kar Ettikçe Kredi Veriliyor

Erbil: Kar Ettikçe Kredi Veriliyor

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bu içerikte neler var?

    Garanti Bankası Genel Müdürü Fuat Erbil, geçen yıl enflasyon ve kurda meydana gelen hareketliliğe rağmen ülkemizin önemli ölçütte büyüme gösterdiğini, geçen senenin tamamında yüzde 7 ile yüzde 7,2 arasında büyüme öngördüklerini, mali disiplin açısından çok güzel bir yılı geride bıraktıklarını söyledi.

    Erbil: Kar Ettikçe Kredi Veriliyor

    Karın kendileri için bir sonuç olduğunu söyleyen Erbil, banka karlarının bünyede kaldığını, hem yerli bankaların hem de yabancı bankaların farketmeden sermayeye eklendiğini, bunun ise çok daha fazla kredi olarak ekonomiye geri dönüş yaptığını, kar sermayesinin vazgeçilmez olduğunu, kar ettikçe kredi verildiğini, bunun neticesinde de ekonomiye katkı sağlandığını söyledi.

    Erbil: 2018 En Az 2017 Kadar İyi Olacak

    Hem Türkiye ekonomisinin hem de Türk bankacılık sektörünün geçen seneyi çok iyi bir performans ile tamamladığını söyleyen Erbil, 2018 yılının da en az 2017 yılı kadar iyi olmasını beklediklerini, bütün ekonomi oyuncularına bu kapsamda güvendiklerini söyledi.

    Türkiye’nin beklenenin çok fazla üzerinde büyüme gösterdiğini söyleyen Erbil, bütçe açığının milli gelire oranının yüzde 1,5 seviyesinin altında olduğunu, kamu borcunun milli gelir oranının ise yüzde 30 seviyesinin altında olduğunu, bunun ise olumlu bir sonuç olduğunu söyledi. Global merkez bankalarının 2017 yılındaki gösterdikleri destekleyici tutumundan çok daha sıkı bir tutum göstermelerinin 2018 yılı için global risk taşıdığını söyleyen Erbil, 2018 yılında ülke ekonomisinin yüzde 4 ile yüzde 5 seviyesinde olabileceğini, enflasyonun düşük olduğu durumun bile yüksek olduğunu söyledi.

    Bankacılık sektöründe geçen sene TL kredilerinde toplamda yüzde 25-26 seviyelerinde büyüme gerçekleştiğini söyleyen Erbil, şirketlerin kullandığı kredilerde yüzde 30 oranında, bireysel kredilerde yüzde 16 oranında büyüme görüldüğünü, piyasada aktif kalitenin bozulması kapsamında beklenti olmasına rağmen geçen senenin aktif kalitesinde iyileşme gözlemlendiğini,  sorunlu kredi oranının ise yüzde 3 seviyelerine kadar düşüş gösterdiğini söyledi. 

    Orhan Babaeski
    Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
    Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

    Merak ettiklerini sormak için:

    Yorum alanını doldurun.
    Lütfen adınızı buraya yazın

    Aramıza Katılın

    48,216BeğenenlerBeğen
    11,397TakipçilerTakip Et
    63TakipçilerTakip Et
    2,248TakipçilerTakip Et
    0AboneAbone Ol

    Ziraat Hayat ve Emeklilik İş Başvuruları

    Türkiye'nin lokomotif kurumlarından olan Ziraat Grubu, emeklilik ve sigorta şirketi kariyer planlamaları iş başvuruları ve personel alımları hakkında merak ettikleriniz.

    Türkiye’nin İlk Dijital Bankası Faaliyete Göstermeye Başladı!

    Bugün itibariye Resmî Gazete’de yayımlanan bir karara göre Türkiye’nin ilk dijital bankası Hayat Finans...

    Akbank Yarı Zamanlı Takım Arkadaşları Arıyor!

    Akbank, banka iş ilanları kapsamında yayımlamış olduğu yeni bir ilanla yarı zamanları görevlendirmek üzere...

    BDDK Onayladı: 2 Yeni Banka Kuruluyor!

    Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Resmî Gazete’de yeni bir ilan yayımladı. Yayımlanan bu...

    QNB Finansbank 11 Farklı İl için Banka Personel Alımı Yapıyor!

    QNB Finansbank tarafından yapılan banka iş ilanları duyurusunda 11 farklı il için banka personel...

    Banka Gişe Yetkilisi Ne İş Yapar? Görevleri Nelerdir?

    Bankalar şube ağlarını genişlettikçe personel alımlarını da artırıyorlar. Banka iş ilanları yayınlanırken denk gelmişsinizdir gişe yetkilisi alımları ilanlarına. Başvuru yapmadan önce banka gişe yetkilisi ne iş yapar, görevleri nelerdir, bankaların aradığı kriterler nelerdir? Bunları bilmeniz gerekli.