Ana SayfaGündemŞekerbank'ın 2018 Hedefi Mikro İşletmelere Daha Çok Finansman!

Şekerbank’ın 2018 Hedefi Mikro İşletmelere Daha Çok Finansman!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Şekerbank Genel Müdürü Servet Taze, yaptığı açıklamalarda Şekerbank’ın 2018 yılındaki rotasında hem tarım bankacılığı, hem de KOBİ bankacılığı alanında büyümek olduğunu, bu alanda da mikro işletmelerin finansman ihtiyaçları için sahip olunan rolün büyütülmesini hedeflediklerini aktardı.

Şekerbank Genel Müdürü Servet Taze, Şekerbank’ın 2018 yılında yürüteceği strateji ve politikalar hakkında önemli bilgi paylaşımlarında bulundu. Hem KOBİ bankacılığı, hem de tarım bankacılığı alanında Şekerbank’ın sahip olduğu pozisyonu daha da güçlendirmek üzerine strateji ve planların kurulduğunu belirten Taze, sektörden elde edilen payın yüzde 1 olduğunu, takım kredileri için alınan pazar payının yüzde 2,4 olduğunu, KOBİ bankacılığında elde edilen payın ise yüzde 1,9 olduğunu dile getirdi.

Sadece Anadolu bazlı planlandığında, tarım kredilerinden alınan payın yüzde 2,6 seviyesine yükseldiğini ifade eden Taze, 2018 yılında bahsi geçen hedef bankacılık alanlarında yüzde 30’a yakın bir kredi büyümesi hedeflediklerini ifade etti.

44.000 KOBİ’ye 4,6 Milyar TL Finansman!

Mikro işletmelerin finansman ihtiyaçlarına uygun çözümler üreterek, bu alanda daha yoğun ve aktif bir rol almayı hedeflediklerini ifade eden Taze, 2017 yılında tam 44 bin KOBİ müşterisine toplamda 4,7 milyar Türk Lirası’na tekabül eden Kredi Garanti Fonu teminatlı kredi sağlandığını ifade etti.

Geçmiş dönemlerde yapılan çalışmalar hakkında da bilgi paylaşımı gerçekleştiren Taze, 2016 yılında tarım ve KOBİ kredilerinin, tüm kredilerdeki payının yüzde 55 düzeyinde olduğunu, bu rakamlar için 2018 hedefinin yıl sonunda yüzde 63 ila 65 aralığına ulaşmak olduğunu ifade etti.

2017 yılında Şekerbank’ın bilançosunu önemli ölçüde büyüttüğünü vurgulayan Taze, yıl sonu itibariyle toplam kredilerin yüzde 50’lik kısmının hem KOBİ, hem de tarım kredileri kapsamında olduğunu, 3 yıllık plan kapsamında 2018 yıl sonuna kadar bu rakamların yüzde 60 ila 62 bandına ulaştırmayı hedeflediklerini aktardı.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.