Ana SayfaGündemTürkiye’nin Yurt Dışı Varlıkları Arttı

Türkiye’nin Yurt Dışı Varlıkları Arttı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından 2018 ocak ayına ilişkin yatırım pozisyonu gelişmeleri raporu yayımlandı.

Türkiye’nin Yurt Dışı Varlıkları Arttı

Yayımlanan rapora göre, Türkiye’nin yurt dışı varlıkları geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 2,1 oranında yükseldi.  Bu yükseliş ile de ülkemizin yurt dışı varlıkları 232,8 milyar dolar seviyesine çıktı.  Yükümlülükler incelendiği zaman ise benzer şekilde yüzde 4,7 oranında artış olduğu, bu artışla da 713,8 milyar dolar seviyesine çıktığı açıklandı.

Varlıkların alt kalemleri incelendiği zaman, rezerv varlıklar kaleminin 2017 yılının sonu ilce karşılaştırma yapıldığı zaman yüzde 7,1 oranında arttığı, bu artışla 115,3 milyar dolar seviyesine çıktığı açıklandı. Diğer yatırım grupları incelendiğinde ise yüzde 4,1 oranında düştüğü, bu düşüşle de 73,8 milyar dolar seviyesinde olduğu açıklandı.

Diğer yatırım alt kalemlerinde ise bankaların TL ile YP cinsinden mevduat ile birlikte efektiflerinin, 2017 yılının sonu ilce kıyaslama yapıldığı zaman yüzde 7 oranında düştüğü, bu düşüşle de 32,5 milyar dolar seviyesine tekabül ettiği açıklandı. Yükümlülüklerin alt kalemi incelendiği zaman, doğrudan yatırımların piyasa değeri ile döviz kurlarında meydana gelen değişimlerin etkisinde kaldığı, 2017 yılının sonu ile karşılaştırma yapıldığı zaman ise yüzde 8,6 oranında arttığı, bu artışla da 196,9 milyar dolar seviyesine çıktığı açıklandı.

Portföy Yatırımları Yüzde 4,7 Arttı

Açıklanan veriler kapsmaında portföy yatırımları ise 2017 yılının sonuna göre yüzde 4,7 oranında arttığı, bu artış ilce de portföy yatırımlarının 185,5 milyar dolar seviyesine çıktığı gözlemlendi. Yurt dışı yerleşiklerin hisse senedi stokları ise geçen yılının sonuna göre yüzde 5,4 oranında arttı, bu artışla 54,8 milyar dolara çıktı. Benzer şekilde yurt dışı yerleşiklerin mülkiyetinde olan DİBS stoku da yüzde 5,4 oranında yükselerek, 32,6 milyar dolara çıktı.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.