Ana SayfaGündemBinbaşgil: Kültürel Değişim ile İnsan Kaynaklarını Ön Planda Tutuyoruz

Binbaşgil: Kültürel Değişim ile İnsan Kaynaklarını Ön Planda Tutuyoruz

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Uludağ Ekonomi Zirvesi’ne katılım gösteren Akbank Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, yapılan işlemlerin artık yüzde 95’lik kısmının şubeler dışında olduğunu, bunun korkunç bir rakam olduğunu, dünyaya uyum sağlamak adına inovasyon laboratuvarı kurduklarını, kendilerinin uygulanabilinecek en iyi trendler hangileriyse onları uygulamak için ellerinde geleni yaptıklarını söyledi.

Bankaların güven müesseseleri olduğunu söyleyen Binbaşgil, teknoloji ile inovasyon konularının diğer şirketler kadar bankalar için de önemli olduğunu, en çok teknoloji yatırımı yapan şirketlerin başında bankaların da geldiğini, teknolojiye her sene 150 milyon dolar değerinde yatırım sağladıklarını, bu sene içinde 300 milyon dolar değerinde yatırım yapacaklarını, gelecek sene de aynı şekilde yatırım yapacaklarını söyledi. Trendleri görmek zorunda olduklarını söyleyen Binbaşgil, artık işlemlerinin büyük bir çoğunluğunun şubeler dışında olduğunu, trendi yakalamanın ve genç bir ülkede yaşamanın çok önemli olduğunu söyledi.

Binbaşgil: Çalışanların Yaş Profili 35

En büyük sorumlulukların doğru strateji ile doğru vizyon olduğunu söyleyen Binbaşgil, iki konuyu çok fazla önemsediklerini, bunlardan birinin insan kaynakları diğerinin de kültürel değişim olduğunu, bunlara anormal zaman harcadıklarını, söz konusu değişime vatandaşları da adapte etmek zorunda olduklarını söyledi. Şirketlerinde toplada 14 bin kişiyi istihdam ettiklerini söyleyen Binbaşgil, çalışanların yaş profillerinin 35 olduğunu, üniversite mezunu olan kişi sayısının yüzde 95’ine tekabül ettiğini, bunun Türk bankacılık sektörünün üzerinde bir şey olduğunu, bununla birlikte şubelerinde çok farklı noktalara geldiğini söyledi. Galata şubelerini örnek gösteren Binbaşgil, tüm şubelerinin o şubeye benzeyeceğini, yeni teknolojilerin tüm şubelerde olacağını, gişede istihdam edilen kişilerin eğitim programlarından geçtiklerini, müşterilerin sadece yüzde 5’lik kısmının şubeleri ziyaret ettiğini, katma değerli hizmetlerin ön planda olduğunu, bu nedenle de çalışanları bu noktaya getirmek istediklerini söyledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.