Ana SayfaGündemTürk Eximbank’tan 670 Milyon Dolar Tutarında Sendikasyon Kredisi!

Türk Eximbank’tan 670 Milyon Dolar Tutarında Sendikasyon Kredisi!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türk Eximbank, 670 milyon dolar değerinde sendikasyon kredisi sağladığını açıkladı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Türk Eximbank, The Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ Ltd. koordinatörlüğünde bankalar konsorsiyumunda 1 ve 2 sene vadeli olarak 670 milyon dolar değerinde sendikasyon kredisi kullandı.

24 Banka Katıldı

Söz konusu krediye toplamda 24 banka ile finansal kuruluş katılım sağladı. Bu bankalardan 4 tanesi Avrupa’dan, 1 tanesi ABD’den, 9 tanesi Uzak Doğu’dan, 5 tanesi Türkiye’den ve 5 tanesi de Körfez Ülkelerinden oldu.

Kredinin Yüzde 26’sı 2 Sene Vadeli

Sendikasyon Kredisinin yüzde 26’lık kısmı 2 sene vadeli olarak gerçekleşti. Aynı zamanda da 2 banka Türk Eximbank Avro Sendikasyonlarına ilk kez katılım gösterdi.

Söz konusu işlem 2017 yılının ağustos döneminde yapılan sendikasyon kredisi ile karşılaştırıldığı zaman çok daha düşük maliyet ile yapıldı. 1 senelik avro dilimi için EURIBOR artı 85 baz puan faiz oranı üzerinden,  2 senelik avro dilimi için EURIBOR artı 150 baz puan, 1 senelik dolar dilimi için LIBOR artı 95 baz puan, 2 senelik dolar dilimi için ise LIBOR artı 160 baz puan faiz oranları üzerinden yapıldı.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, sendikasyon işleminde olumlu sonuç alınmasında, Türkiye’ye olan güvenin olması, buna ek olarak da bankanın son zamanlarda hızlı bir şekilde büyüme gösteren bilançosuna ilişkin olarak geliştirdiği ilişkilerin etken olduğu belirtildi. Krediye ilişkin anlaşma ise Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım ve katılım banka yetkilileri tarafından Londra’da imzalandı.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.