Ana SayfaGündemBDDK’dan Kaldıraç Oranına Düzenleme

BDDK’dan Kaldıraç Oranına Düzenleme

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından Bankaların Kaldıraç Oranı Ölçümüne İlişkin Yönetmelik Taslağı yayımladı.

Yayımlanan taslağa göre, kaldıraç etkisiyle bankaların maruz olmaları ihtimal olan risklere karşı konsolide ve konsolide olmayan bazda yeterli sermaye bulundurmalarının sağlanmasına ilişkin esaslar belirlendi.

Yönetmelik 1 Temmuz 2018’den İtibaren Geçerli Olacak

3 farklı bölümden oluşan yönetmelik taslağı 1 Temmuz 2018 tarihi itibariyle geçerli olacak. Yönetmelik bölümlerden kaldıraç oranıyla birlikte risk tutarlarının hesaplanması, bu hesaplama değerlerin bildirimlerine yer verildi.

Yeni yönetmelik taslağının yayımlanması ile birlikte de Bankaların Kaldıraç Düzeyinin Ölçülmesine ve Değerlendirilmesine ilişkin yönetmelik yürürlükten kaldırıldı.

Kaldıraç Oranına Düzenleme

Bankaların Kaldıraç Oranı Ölçümüne İlişkin Yönetmelik Taslağı kapsamında, yönetmelik ve kaldıraç etkisi ile birlikte bankaların maruz kalmaları ihtimal olan riskler karşı olarak hem konsolide hem de konsolide olmayan bazda yeterli sermaye bulundurmalarının sağlamasına ilişkin usul ile esasların düzenlenmesi hedefleniyor. Taslak ile ana sermayenin toplam risk tutarına bölünmesi şartıyla, aylık hesaplanan kaldıraç oranı kaldırıldı. Yeni taslağa göre mart, haziran, eylül ve aralık dönemleri itibariyle 3 aylık basit aritmetik ortalamanın asgari olarak yüzde 3’lük tutturulacak. Söz konusu yüzde 3’lük oranın ise devam etmesi zorunlu olacak.

Kaldıraç oranının yüzde 3 seviyesinin altına düşmesi halinde ise, hesaplama döneminden itibaren 6 ayın üzerine çıkmamak şartıyla belirlenecek süre içinde asgari oranlara uyum sağlanması zorunlu olacak.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.