Ana SayfaKredilerKredi Çekebilmek için Kredi Notunuzun Kaç Olması Gerekmektedir?

Kredi Çekebilmek için Kredi Notunuzun Kaç Olması Gerekmektedir?

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bireysel bankacılık işlemlerinizde, kullanabileceğiniz kredi, alabileceğiniz kredi kartları ve hatta kredilerinizin faizleri, onaylanıp onaylanmaması konusunda bankalar sizi nasıl değerlendiriyor? Tüm işlemlerinizde güncellenen kredi notunuza göre… Kredi notunuz hangi durumlarda bankaların sizi reddedeceği etki yaratır? Kredi çekebilmek için Findeks kredi puanınız kaç olmalıdır, gibi sorulara yanıt verelim.

Kredi Notu Nedir? Kredi Notu ile İlgili Bilmeniz Gerekenler Nedir?

Kredi Kayıt Bürosu KKB tarafından oluşturulan bu not ile, bankalar sizi müşteri olarak derecelendirmektedir. Kredi notlarının bankalar için ‘borcunu düzenli ödeyen’ ya da ‘borç geri ödemelerinde çok sadık olmayan’ gibi anlamları olur ve bankalar, size kredi kullandırma sürecinde bu notu dikkate alırlar. Tüm bankalar, tüm müşterilerinin geri ödeme gibi bilgilerini KKB’ye göndermektedir.

Kredi Notum Yok, Ne Yapmalıyım?

KKB prosedürüne göre, son beş yılda bankalardan herhangi bir kredi kartı almayan ya da kredi çekmemiş, KMH çalışması, yani bankasından kredili maaş hesabı da almayan kişilerin kredi notu oluşmamıştır. Sıfırdır. Eğer siz de son beş yıl içinde hiç bu tarz bir çalışma yapmadıysanız, kredi notunuzun sıfır olması sizi korkutmasın, eğer bir kart alıp düzenli kullanır, kredi çekip düzenli öderseniz kredi notunuz düzenli şekilde yükselmeye başlar.

Kredi Notu Sistemi Neden Kullanılıyor?

Kredi notu, hızlı bir değerlendirme sistemidir. Televizyonda gördüğünüz, bir bankanın kredi teklifi için SMS ile anında başvuru yaptığınızda size birkaç dakika içinde olumlu ya da olumsuz cevap geliyorsa bu, kredi notu sistemi sayesindedir. Kredi notunuzun düşük olması, sizin açınızdan problem teşkil edebilir. Bu yüzden aşağıdaki tabloda yer alan puanları ve değerlendirmeleri iyi okumalısınız.

Kredi Notları Hangi Sayılar Arasında Çıkar? Riskli ve İyi Kredi Notları Nelerdir?

Finans kurumlarının, bireysel bankacılık işlemleri için değerlendirme noktasında incelediği kredi notları, 1 ile 1900 arasında değişiyor. Findeks markası üzerinden hemen öğrenebileceğiniz kredi notunuz, aşağıdaki gruplardan hangisinde ise, notunuzu yükseltmek için çalışmalar yapabilirsiniz.

  • 1700-1900 arasında kredi notu: Çok iyi

Kredi notunuz eğer 1700’den yüksekse, bankalardan rahat bir şekilde kredi kullanabilirsiniz. Üstelik yüksek puana sahip olduğunuz için düşük faiz teklifleri de sunulabilir.

  • 1500-1700 arasında kredi notu: İyi

1500 üzerindeki kredi notlarında, bankalar tarafından kredinize ya da kartlarınıza ret almanız çok düşük bir ihtimaldir. Eğer notunuz bu aralıktaysa, bozmadan daha düzenli ödemek için çalışabilirsiniz.

  • 1100-1500 arasında kredi notu: Az riskli

Az riskli kredi notu aralığında bir puanınız varsa, kredi ya da kart kullanımında bankaların incelemesine tabi tutulursunuz ve her başvurunuz onay almayabilir. Kredi çıkmasına onay gelse dahi, az riskli puana sahip olduğunuzda istediğiniz kredi tutarı ya da limitin altında bir onay da gelebilir.

  • 700-1100 arasında kredi notu: Orta riskli

Orta riskli kredi notuna sahipseniz, bankaların başvurularınızı reddetmesi rahatlıkla söz konusu olabilir. Bu nedenden dolayı dikkatli olmalısınız, kredi notunuzu yükseltmek için daha düzenli geri ödemeler yapabilirsiniz.

  • 0-700 arasında kredi notu: En riskli grup

700’ün altındaki kredi notları en riskli grup altında yer alır. Bu aralıkta bir kredi puanınız varsa, size kredi onayının gelmesi neredeyse imkansızdır. Bu yüzden gecikmede ya da takipte olan borçlarınızı acilen ödemeniz gerekmektedir.

Gördüğünüz üzere kredi notları, bankaların bizi değerlendirmeye tabi tuttuğu otomatik bir veridir, ancak hayatın her alanında karşımıza çıkmaktadır. Eğer düşük bir kredi notunuz varsa, Findeks’ten bunu takip edebilir, yükseltmek için borç taksitlendirme ve yapılandırma yoluna gidebilirsiniz.

Kaynak: https://www.ekonomidebugun.com.tr/kredi-notu-kac-olmali-2017-2018.htm

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.