Ana SayfaKariyerBanka Mülakatlarında Başarının Sırrı Gerçekten Var mı?

Banka Mülakatlarında Başarının Sırrı Gerçekten Var mı?

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Banka Mülakatlarında Başarının Sırrı karşınızda normal bir insan olduğunu, sizden ne bir eksik ne de bir fazla özelliğinin olduğunu unutmamanızla başlar. Size yöneltilen sorulara dikkat etmelisiniz ve yeri geldiğinde detaylara inerek soruları cevaplayınız. Mülakata başlamadan önce çok bekletileceğinizi unutmayın. Bu aslında o bankanın sizlerin sabrınızı sınaması içindir. Benle başlayan cümlelerden sakınmalı, onlar sormadıkça da hobi ve faaliyetlerinizden bahsetmeyiniz.

Hayalperest cevaplar verdiğiniz zaman size olan pozitif yöndeki düşünceleri birden değişir. Ne kadar maaş istediğinizi kesin olarak belirtin. Benim için fark etmez gibi kelimeler onların sizi daha da çok ezmesine neden olacaktır. Ölçülü bir biçimde kendinize güvenin ve bankacı olmak istediğinizi aklından çıkarmadan iyi bir mülakat geçirin.

Banka Mülakatlarında Başarının Sırrı

Sizlerin yapması gereken ilk şey kendinize güvenmeniz ve heyecandan uzak durmanızdır. Heyecanlı olursanız size sorulacak sorulara yanlış cevap verme riskiniz artar ve işe alınma olasılığınız oldukça düşer. Kılık ve kıyafetinize özen göstermelisiniz. Böyle tutumlu davranışlar sizi mülakata sokan kişi ve kurumları olumlu yönde etkileyecektir.

Mülakattaki kişilerle tokalaşırken kendinize güvenir bir şekilde tokalaşın. Yani kendinizde ben bankacıyım iması olsun. Tuzak sorulara dikkat ediniz. Sizlere “amacınız ne” gibi bir soru sordukları zaman sakın “ben bu firmada kariyer istiyorum “demeyiniz. Böyle bir cevap karşısında sizi daha da aşağılayacaklarıdır ve güleceklerdir bile. Özgün olun. Verdiğiniz tüm cevapların arkasında olun. Sizlere hedeflerinizi sorduğu zaman gerçekçi konuşmaya çalışın

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.