Ana SayfaEkonomiBankacılık Sektörünün Mart Ayı Net Kârı Dudak Uçuklattı! Tam 5,5 Milyar Lira

Bankacılık Sektörünün Mart Ayı Net Kârı Dudak Uçuklattı! Tam 5,5 Milyar Lira

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türk bankacılık sektörü aylık kârını, yılın üçüncü ayında 5 milyar 500 milyon liranın üzerine taşıdı. Sektör Ocak-Mart dönemindeki faiz gelirini ise 73 milyar 600 milyon liraya ulaştırdı.

Bankacılık Sektörü Net Kârını Yüzde 5,1 Artırdı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından kayıt altına alınan verilere göre Türk bankacılık sektörü 2018 yılının ilk üç aylık döneminde 13 milyar 912 milyon liralık net kâr elde etti. net kârdaki artış 2017’nin aynı dönemine göre yüzde 5,1 gibi yüksek bir oranda gerçekleşti. Geçen yılın ilk çeyreğinde sektörün net kârı 13 milyar 236 milyon lira olarak kayda alınmıştı.

Faiz Gelirleri Yüzde 32,5 Arttı

Bankacılık sektörü aynı dönemde faiz gelirlerini de artırdı. BDDK’nın verilerine göre artış yüzde 32,5’e varan oranda oldu. İlk çeyrek sonunda kaydedilen faiz geliri 73 milyar 600 milyon lira olarak hesaplandı. Yılın ilk çeyreğinde sektör faiz giderlerine 42 milyar 200 milyon liralık kaynak aktardı. 2017 yılının faiz geliri ise 55 milyar 600 milyon lira olarak kayda geçmişti.

Bankacılık sektörü yılın ilk üç ayında kredilerdeki büyüme hızını düşürdü. Mevduat faizlerindeki artışsa sektörün net kârının hızını kesti. Tüm bu gelişmelere rağmen sektör yılın üçüncü ayı olan Mart ayında 5 milyar liralık sınırı aşmayı başardı. Sektörün Mart ayında yakaladığı net kâr ise 5 milyar 528 milyon lirayı gördü. Sektör yılın ilk ayında 4 milyar 500milyon liralık net kâr elde etmişti. Şubat ayının net kârı ise 3 milyar 800 milyon liraya gerilemişti. Mart ayı ise ciddi bir sıçramaya ev sahipliği yaptı. Öte yandan bankacılık sektörünün 2017 yılı kârı ise 49 milyar 83 milyon lira olarak açıklanmıştı.

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.