Ana SayfaEkonomiBaşbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’ten Seçim Sonrası Hakkında Açıklama!

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’ten Seçim Sonrası Hakkında Açıklama!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Bilim Elçileri Derneği’nin düzenlediği THY Bilim Elçileri Zirvesi’ne katıldı.

Türkiye’nin Potansiyeli Harekete Geçirilecek

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Türk Hava Yolları Bilim Elçileri Zirvesi’ne katılarak bazı açıklamalarda bulundu. Mehmet Şimşek açıklamasında seçimlerin devamındaki 5 yıllık yeni süreçte 2000’li yılların başlarında yaptıkları gibi ikinci nesil ve üçüncü nesil reformlarla Türkiye’nin sahip olduğu potansiyeli harekete geçirebileceklerini, bu sayede ülkemizin dünyanın en gelişmiş ülkeleri arasında olma sürecinin de hızlanacağını söyledi.

Dünyanın Gelişmiş Ülkeleri Arasına Daha Çabuk Girebiliriz

Bilim Elçileri Derneği’nin gerçekleştirdiği Türk Hava Yolları Bilim Elçileri Zirvesi’ne katılan Mehmet Şimşek burada yaptığı açılış konuşmasında 24 Haziran 2018 tarihindeki seçimlerden sonra Türkiye’de ikinci ve üçüncü nesil reformlar gerçekleştirilerek potansiyelin artırılabileceğini, ayrıca dünyadaki gelişmiş ülkeler arasına girme sürecine de olumlu etki edeceğini söyledi. Şimşek ayrıca kendisinin doğduğu köyden de bahsederek tek odalı bir evde ve 9 çocuklu bir ailede büyüdüğünü, bugünlere geldiğini de ifade etti.

Refahın Kalıcı Olmasının Üç Ana Bileşeni Var

İstedikten ve inanarak çalıştıktan sonra başarılı olunamayacak hiçbir şey olmadığını söyleyen Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, bu durumun gerçekleşebilmesi için ayrıca ekosistemin de daha güçlü hale getirilmesi gerektiğini, bir ülkedeki refahın kalıcı olmasını sağlamanın üç ana bileşeninin olduğunu, iş gücüne katılım oranının bunlardan biri olduğunu, beşeri sermayeye ulaşmak ve eğitimin de diğer bileşenler olduğunu, Türkiye’de eğitime erişme probleminin büyük ölçüde çözüme ulaştığını, esas kritik olanın beşeri sermayeye erişim olduğunu da belirtti.

Okul Hayatım Boyunca İngilizce Öğrenemedim

Okul hayatı boyunca İngilizce öğrenemediğini, daha sonra burslu olarak 4 aylığına İngiltere’ye gittiğini ve İngilizce’yi orada öğrendiğini de söyleyen Mehmet Şimşek, Türkiye’de yatırımların daha üretken alanlara yapılması gerektiğini, rekabetçi ortamın mutlaka oluşturulması gerektiğini, Ar – Ge, makine teçhizatı ile ilgili yatırımların artması ve öneminin fark edilmesi gerektiği, seçimlerden sonra hayata geçirilecek olan reformlarla Türkiye’nin potansiyelinin üst seviyelerde kullanılmasının planlandığını da sözlerine ekledi.

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.