Ana SayfaEkonomiBerat Albayrak’tan TANAP ile İlgili Çok Önemli Açıklama!

Berat Albayrak’tan TANAP ile İlgili Çok Önemli Açıklama!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, TANAP projesi hakkında önemli son dakika açıklamaları yaptı.

TANAP 12 Haziran’da Devreye Alınacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak yaptığı açıklamada TANAP projesinin 12 Haziran 2018 tarihinde devreye alınacağını bildirdi. Albayrak, Akdeniz’de 2018 yılının yazında ilk defa derin deniz sondajının yapılacağını haber verdi.

Akdeniz’de İlk Sondaj Bu Yaz Başlayacak

Bakan Berat Albayrak, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası yetkilileri ile buluştu. Albayrak, toplantıda yaptığı konuşmasında TANAP projesi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu ve 12 Haziran 2018’de projenin devreye alınacağını, Akdeniz’de bu yılın yaz aylarında ilk sondajın gerçekleştirileceğini söyledi. Berat Albayrak, daha önce yaptığı bir açıklamada da TANAP projesinin 30 Haziran 2018 tarihinde devreye sokulacağını bildirmişti.

TANAP Projesi Nedir?

TANAP olarak kısaltılan Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi’ndeki amaç Azerbaycan’da bulunan Hazar Denizi’ndeki gaz sahası ve Hazar Denizi’nde güneyde bulunan alanlarda doğalgaz üretilmesi olarak biliniyor. Bu doğalgaz önce Türkiye’ye ulaştırılacak, daha sonra da Türkiye vesilesi ile Avrupa’ya iletilecek. TANAP ayrıca SCP olarak kısaltılan Güney Kafkasya Boru Hattı ve TAP olarak kısaltılan Trans – Adriyatik Boru Hattı ile birleşme sağlanarak Güney Doğal Gaz koridoru oluşturulacak.

TANAP Projesinin Detayları

TANAP, Türkiye ile Gürcistan’ın sınır bölgesinde Ardahan, Erzurum, Kars, Erzincan, Bayburt, Giresun, Gümüşhane, Yozgat, Kırşehir, Sivas, Ankara, Eskişehir, Kütahya, Bilecik, Balıkesir, Bursa, Tekirdağ, Çanakkale, Edirne şehirlerinden geçecek. Edirne’deki Yunanistan sınırında son bulacak. Daha sonra da bu noktadan Avrupa’daki ülkelere ulaştırılacak ve TAP boru hattı ile birleşecek. Proje dahilinde Eskişehir’de ve Trakya’da 2 adet gaz iletim şebekesine bağlantı için çıkış verilecek.

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.