Ana SayfaEkonomiTÜİK Açıkladı! Tüketicilerin Ülke Ekonomisine Güveni Azaldı!

TÜİK Açıkladı! Tüketicilerin Ülke Ekonomisine Güveni Azaldı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

TÜİK 2018 yılının mayıs ayına ilişkin tüketici güven endeksi verilerini açıkladı.

Mayıs Ayı Tüketici Güven Endeksi Açıklandı

Kısa adı TÜİK olan Türkiye istatistik Kurumu tarafından bu yılın mayıs ayına dair tüketici güven endeksi verileri açıklandı. Tüketici güven endeksi 2018 yılının mayıs ayında aylık bazda incelendiğinde yüzde 2.8 oranında azaldığı görüldü. Bu verilere göre geçtiğimiz nisan ayında 71.9 iken; mayıs ayında 69.9’a geriledi. Tüketici güven endeksi verileri TÜİK ve Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından yapılan işbirliği düzenlenen anket sonuçlarına göre düzenlendi.

Hane Halkı Ekonomiye Güvenmiyor

Anket sonuçları TÜİK tarafından açıklandı. Verilere göre tüketici güven endeksi mayıs ayında, nisan ayına göre yüzde 2.8 oranında azaldı. Bu durumda geçen nisan ayına 71.9 olarak gerçekleşen tüketici güven endeksi mayıs ayında 69.9 değerine gerileme kaydetti. Hanenin maddi durum beklentisi endeksi 2018 yılının mayıs ayında yüzde 1.3 oranında azalma göstererek 89’a düştü. Bu gerileme önümüzdeki 1 yıllık dönemde hane halkının maddi durumunun daha kötü olacağının düşünüldüğünün işareti oldu.

Halk Genel Ekonomik Duruma da Güvenmiyor

Genel ekonomik durum ile ilgili beklentileri gösteren endekste bu yılın beşinci ayında yüzde 4.2 oranında azalma oldu. Bu endeks nisan ayında 94.7 değerine iken; mayıs ayında 90.8 olarak gerçekleşti. Endeksin düşmesi önümüzdeki 12 ay süresince genel ekonomik durumun daha iyi olacağına inanılmamasının göstergesi oldu.

İşsiz Sayısının Düşeceğine İnanılmıyor  

Mayıs ayında işsiz sayısı ile ilgili beklenti endeksi de açıklanan veriler arasında yer aldı. İşsiz sayısı beklentileri nisan ayına göre mayıs ayında yüzde 2.2 oranında azaldı ve 72.9 değerine düştü. Bu durum vatandaşların işsiz sayısında düşüş olacağına dair beklentilerin düştüğünü gösteriyor.

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.