Ana SayfaEkonomiSahada Kazanan Galatasaray Borsada Şampiyon Olamadı!

Sahada Kazanan Galatasaray Borsada Şampiyon Olamadı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Borsa İstanbul’da hisseleri işlemde olan spor şirketleri 2017 – 2018 sezonunda ilk beşte bitirmelerine rağmen yatırımcılarına kaybettirdi.

En Az Kaybettiren Fenerbahçe Oldu

11 Ağustos 2017 tarihinde başlayıp, 20 Mayıs 2018 tarihinde biten 2017 – 2018 sezonunda spor endeksinde yüzde 28.8 oranında değer kaybı oldu. 2017 – 2018 futbol sezonunu ikinci olarak tamamlayan Fenerbahçe Borsa İstanbul’da yatırımcısına en az kaybettiren spor şirketi oldu. Ekonomi analistleri Fenerbahçe Spor Kulübü’nün geride kalan sezonda Avrupa kupalarından erken ayrıldığını, bu durumunda pay piyasalarında satış baskılarında artışa neden olduğunu söylüyorlar.

Galatasaray İkinci Oldu

2017 – 2018 sezonunu şampiyon olarak bitiren Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar AŞ. de sezon boyunca yatırımcısına yüzde 8.7 oranında kazanç sağlayarak en çok kazandıran ikinci spor şirketi oldu. Galatasaray futboldaki başarısını borsadaki işlemlerinde gösteremedi. Galatasaray’ın çıkarılmış sermayesi 108 milyon liralık bedeli 432 milyon lira artırarak 540 milyon lira yaptı, artırma işlemlerini geçtiğimiz mart ayının içinde tamamladı. Sermaye artırımından elde edilen toplam fon da 433.9 milyon lira oldu.

 Beşiktaş Yatırımcısına Kaybettirdi

2017 – 2018 futbol sezonunun dördüncüsü Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ. hisseleri bahsi geçen dönemde yüzde 5.1 oranında düşüş kaydetti. 2017 yılında UEFA’da elde ettiği başarı ile yatırımcısına kazandıran tek spor şirketi olmasına rağmen bu başarıyı 2017 – 2018 sezonuna taşıyamadı ve borsada kayıplar yaşattı.

En Çok Kaybettiren Trabzonspor Oldu

Trabzonspor Sportif Yatırım ve Futbol İşletmeciliği AŞ hisseleri 2017 – 2018 sezonunda yatırımcısına yüzde 5.2 kaybettiren futbol kulübü oldu. Trabzonspor yatırımcıları spor şirketlerine yatırım yapanlar arasında en çok kayıp yaşayanlar oldu.

Piyasa Değeri En Yüksek Spor Şirketi Hangisi?

Borsa İstanbul’da yer alan 4 spor şirketi arasında piyasa değeri en yüksek olan Galatasaray oldu. Galatasaray’ın piyasa değeri 1 milyar 123 milyon 200 bin lira. Fenerbahçe ise 995 milyon 280 bin liralık piyasa değeri ile ikinci sırada yer alıyor. Beşiktaş’ın piyasa değeri 564 milyon lira, Trabzonspor’un piyasa değeri de 139 milyon lira olarak bildirildi.

 

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.