Ana SayfaEkonomiGıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan Son Dakika Deli Dana Açıklaması!

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan Son Dakika Deli Dana Açıklaması!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından bir gazetede çıkan Türkiye’nin 2011 – 2012 yılları arasında Polonya’dan deli dana hastalığı olan sığır eti ithal ettiği haberlerine cevap verdi.

Bakanlık Deli Dana Haberi ile İlgili Açıklama Yaptı

Geçtiğimiz günlerde bir gazetede çıkan “Deli Dana Yedirmişler” başlıklı haber hakkında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından bir açıklama yapıldı. Yayınlanan haberde 2011 – 2012 yılları arasında Türkiye’de Polonya’dan deli dana hastalığı olarak bilinen BSE hastalığı taşıyan sığır eti ithal ettiği iddia edilmişti. Bakanlık bahsi geçen haberle ilgili yazılı bir açıklama yaptı ve haberin gerçekle alakası olmadığını söyledi.

İthal Edilen Etler Bakanlık Veterinerleri Tarafından Kontrol Ediliyor

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada Türkiye’nin ithal ettiği etlerle ilgili bilimsel anlamda BSE ile ilgili risk taşımayan 30 ayın altındaki sığırlardan elde edildiğini, Bakanlığa bağlı veterinerlerin kesimden önce gereken tüm kontrolleri yaptıklarını, yapılan kontrollerde BSE bulgularına rastlanmaması halinde herhangi bir raporun da düzenlenmediği, şimdiye kadar Polonya’dan ihraç edilmiş olan etlerde Avrupa Birliği üyesi olan ve diğer ülkelerde BSE hastalığı ile ilgili hiçbir verinin olmadığı, dolayısıyla bu iddiaların da gerçekle alakası olmadığı bildirildi.

Depolarda Bulunan Diğer Etlerle Karıştırılmıyor

Bakanlık açıklamasında veteriner hekimlerin kesimi yapılan hayvanların küpe numaraları ile beraber elde edilen karkas etlerin eşleştirilmesinin takip edilmekte olduğu, ithal edilecek olan diğer etlerle farklı depolarda tutulduğu, depoda bulunan etler yerine farklı etlerin verilmiş olması ihtimalinin de olmadığını, Polonya’dan Türkiye’nin ithal ettiği etlerde bu gibi noktalara dikkat edildiği, Polonya’nın Dünya Hayvan Sağlık Teşkilatı tarafından belirlenmiş olan kriterleri uygulayan ülkelerden biri olduğu ve Türkiye’nin Polonya’dan et ithalatı yapmasının bir nedeninin de bu olduğu da ifade edildi.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.