Ana SayfaKariyerİK Uzmanında Güzel Etki Bırakmanın Kolay 4 Adımı

İK Uzmanında Güzel Etki Bırakmanın Kolay 4 Adımı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

İlk izlenimin maksimum 31-100 mili saniye kadar yeterli olduğu varsayılıyor. Karşıya güzel etkili bir ilk izlenim bırakacaksanız eğer bu süreci oldukça iyi değerlendirmeniz gerekli. İlk izlenim çok hızlı, kararlı ve değiştirilmesi basit olmayan bir düşünce olduğunu unutmamalısınız.

Farz edelimki hayalini planladığımız iş mülakatı veya müşterimiz ile ilk defa bir iş toplantısı yapacağımız olsun ilk izlenim o an ki görüşmenin gelişmesini izler. İyi olmayan bir izlenimle aslında olumlu olmasını planladığınız iş görüşmesinden ret cevabı alabilirsiniz veya kariyer hayatınızda ne kadar fazla çabalarsanız çabalayın yeni bir kişiyle tanıştığınız da iyi ve etkili ilk izlenim bırakmak için neler yapabilirsiniz?

İyi ve Etkili Bir İzlenim Bırakmanın Kolay Aşaması

  1. Profesyonel Olun

Kariyer hayatında başarmanın yolu profesyonel olmaktan geçer. Bu sebeple hangi departmanda görev alırsanız alın, dış görünümün iyi ve temiz olmasına her daim dikkat edin, profesyonel davranın ve karşıdaki bireye saygı uyandırın. İyi ve etkili bir izlenim bırakabilmek için karşınızdaki bireyi dış görünümünüzle etkileyin. Unutmayın ki profesyonelce duruşunuz ile birlikte güven, saygı ve başarıyı da beraberinde getirir.

  1. Kararlarınızdan Ödün Vermeyin

Yeni bir iş ortamına, toplantıya veya görüşmeye giderken amacınızı belirleyin ve ona göre davranışta bulunun. O ortama kendinizi hazırlayın; orada kimlerle karşı karşıya gelebileceğinizi, görüşme bitiminde elde edilebilecek neler var gözden geçirin, kendinizi o ortama psikolojik olarak hazırlayın. Bilinçli atacağınız her bir adım sizi istediğiniz hedefe getirir.

  1. Mimik ve Beden Dilinizi Kontrol Altına Alın

Gülümseyiş karşı bireye ya da bireylere olumlu bir yönde etki yaratır. Unutmayın ki ilk izlenimin %93’ü beden dili, %7’si ise ne konuştuğunuz oluşturmaktadır. Bu sebeple içten ve sıcak bir gülümseme, kendinden emin sıkı bir tokalaşma ve doğru bir beden dili sizin istediğiniz bir şekilde ilk izlenim bırakmanızı sağlar.

  1. Diksiyonunuza Özen Gösterin

Konuşma hızınız da ilk izlenim de olumlu ya da oluşuz yönde etki edenler içine girer. Fakat konuşma hızınız istenilen ortalamanın üzerinde ise karşıda ki bireyin rakip olan bir kişiliğe büründüğünüz yönünde fikirleri oluşur. Fakat normalden de ağır konuşan bir kişi iseniz karşı tarafa güven bozukluğu olan bir kişi imajı çizersiniz. Bu sebeple mümkün oldukça konuşma hızınıza dikkat etmelisiniz.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.