Ana SayfaSigortaBankacılık ve Sigortacılık Mezunları

Bankacılık ve Sigortacılık Mezunları

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Ülkemizin son dönemlerde popülerliğini yitirdiği düşünülen ancak durumun pekde öyle olmadığı bölümlerden olan Bankacılık ve Sigortacılık Meslek Yüksek okulları için bankalar iş ilanları yayınlamaktalar.

Son yıllarda bir çok üniversitenin de bu bölümlere önem verdiği ve mezun olan adayların bankalar veya sigorta kurumlarında kolayca değerlendirildiği ayrıca, kariyer basamaklarına banka gişe, çağrı merkezi ve satış gibi pozisyonlarda başlayarak kısa sürede yükselerek kaliteli birer bankacı olduğu görülmektedir.

Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü okuyan öğrenciler ne şekilde iş arayış sürecine girmelidir ?

Bu bölümler de okuyan öğrenciler veya mezun adaylar aslında, tıpki diğer bölümlerinde olduğu gibi henüz öğrencilik döneminde kişisel yatırımlar yaparak kendini donanımlı hale getirmelidir. Örneğin üniversitelerin düzenlediği, seminer, etkinlik, kişisel eğitimler vb. katılarak sağlam bir özgeçmiş hazırlama sürecine girmelidir.

Bugün bir banka iş başvurusun da bulunduğunuz da sizin özgeçmişinizi incelerken, kendinizle ilgili gelişime açık olup olmadığınızı veya sosyal olarak aktif bir aday olup olmadığınızı bu verilerle analiz etmektedir. 

Bu kuralların başında henüz öğrencilik hayatınızın başında, kariyer rotanızı belirlemek üzere iş ilanları yayınlanan platformlara kayıt olarak aldığınız eğitim ve donanımları her dönem CV’nize (özgeçmiş) eklemeniz size oldukça fayda sağlayacaktır. 

Yenibiriş iş ilanları platformuna bu bağlantıdan kayıt olabilir, hemen CV düzenlemeye başlayabilirsiniz.

Ayrıca, okudunuz süre boyunca hayal ettiğiniz meslek ile ilgili araştırmalar yaparak okul hayatı sonrası başvurduğunuz iş ilanları sonucu yapacağınız mülakat ve banka sınavlarında kendinizden emin ve daha bilgili bir aday olarak yer alabilirsiniz.

Bankalar üniversitelerin özellikle İktisat, İşletme ve Bankacılık bölümlerini tercih etmekteler, bununda asıl nedeni belirttiğimiz şartlarda kendini geliştirmeye yönelik çabalamış ve eğitim hayatı boyunca Finans alanında bilgi sahibi olmuş adayların sektöre daha yatkın olduğunu düşünmeleridir. 

Binlerce aday arasından kendinizi farklı gösterebilmekte bu noktada tamamen sizin kişisel gelişim değerleriniz ve yaratacağınız farklıla ortaya çıkacaktır.

Bankacılık ve Sigortacılık öğrencileri ve mezunu adaylar, özgeçmiş oluştururken kişisel becerileriniz alanına da mutlaka; “bankacılık, sigortacılık, ekonomi, para piyasaları, banka gişe, banka satış, banka portföy yönetimi” gibi önemli bilgilere de yer vermeyi unutmayın.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.