Ana SayfaEkonomiMeyve ve Sebze Alışverişinde Yeni Dönem Başladı!

Meyve ve Sebze Alışverişinde Yeni Dönem Başladı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, meyve ve sebze ticaretinin elektronik ortamda takibi için mobil uygulamanın oluşturulduğunu söyledi.

Meyve Sebzelerin Üretim Bilgilerine Cep Telefonundan Ulaşılacak

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bakanı Bülent Tüfenkci yaptığı açıklamada sebze ve meyve ticaretinin elektronik ortamda takibinin yapılabilmesi için Hal Kayıt Sistemi’nin mobil uygulamasının oluşturulduğunu, tüketiciler tarafından akıllı telefonlara yüklenebilecek olan HKS mobil uygulaması ile ürünün künyesindeki karekodun okutulacağını, bu sayede ürünleri satın almadan önce üreticisinin kim olduğu, üretim tarihini ve üretim yöntemini öğrenebileceklerini açıkladı.

Tüketicilerin Alışverişleri Kolaylaştırılacak

Bülent Tüfenkci tarafından yapılan açıklamada Türkiye’de gerçekleşen sebze ve meyve ticareti ile ilgili güncel verilerin tabanının oluşturulması hakkındaki alt yapı olarak bilinen Hal Kayıt Sistemi’nin mobil uygulamasının da devreye girdiğini, HKS mobil uygulamasının sebze – meyve ticaretinin gelişimi ve tüketicilerin güveli alışveriş yapmasının sağlanması, alışverişin kolaylaştırılması için hayata geçirildiğini, tüketicilerin cep telefonlarına bu mobil uygulamayı indirmeleri halinde satın alacakları ürünlerin barkodunu okutabileceklerini, böylece ürünlerin üretim tarihini, üretim sahibinin ve nasıl üretildiğini görülebildiğini anlattı.

Ürünün Üreticiden Alış Fiyatı da Görülecek

Bu sayede bir çeşit piyasa denetimine de imkan sağlanmış olacağını da söyleyen Bülent Tüfenkci, Hal Kayıt Sistemi mobil uygulaması ile teknolojinin sebze ve meyve tezgahlarına taşındığını, ayrıca mobil uygulama ile o ürünün tüketiciden kaç liraya alındığının da görülebileceğini, piyasa denetimi yapılmış olacağını, ürünü tüketicinin hangi fiyattan satın alındığını öğrenebileceğini, el değiştirmelerde oluşan fiyatın da öğrenilebileceğini, perakende sektöründe şeffaflığın bu uygulama sayesinde oluşturulmuş olacağını, örneğin tüketicilerin alacakları karpuzun Diyarbakır karpuzu olup olmadığını kimseye sormadan kendilerinin görebileceklerini, tüm bu bilgilerin tüketiciler tarafından bizzat kendi cep telefonlarından görüntülenebileceğini de ifade etti.

 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.