Ana SayfaEkonomiCam Atıklardan 15 Ayda 45 Milyon Lira Elde Edildi!

Cam Atıklardan 15 Ayda 45 Milyon Lira Elde Edildi!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa Öztürk,  cam atıklardan 15 ayda 45 milyon lira kazanç elde edildiğini söyledi.

Cam Atıklar Geri Dönüşümün En Önemli Hammaddesi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Mustafa Öztürk, geride kalan 15 ayda cam atıkların geri dönüştürülmesi işlemlerinden 45 milyon lira tutarında ekonomik gelir elde edildiğini söyledi. Mustafa Öztürk, cam ambalaj atıklarının yüzde 100 geri dönüştürülebilir hammaddelerin en önemlisi olduğunu söyledi.

Cam Atıklar Diğer Atıklardan Ayrı Toplanıyor

Mustafa Öztürk, camlardan elde edilen atıkların yalıtım malzemesi üretilirken ve yeşil ekonominin geliştirilmesi için büyük katkı sağladığını, atıkların cam üretiminden elde edilen cam yünü, mozaik gibi maddeler olduğunu, üretim sırasında geri dönüştürülmüş olan malzemelerin üretiminde kullanımında kullanıldığını, üretim esnasında geri dönüştürülmüş malzemelerin kullanılmasının azaltılıp, kaynakların çeşitlenmesine katkı sağlandığını, ortaya çıkan cam atıklarının diğer atıklardan ayrı olarak toplanmasının önemli olduğuna dikkat çekti.

115 Bin Ton Ambalaj Atığı Elde Edildi

2017 yılında 115 bin ton 2018 yılının ilk çeyreğinde 22.500 ton camın geri dönüşümle kazanıldığını, 2017 yılında geri dönüşümü sağlanan 115 bin ton cam ambalaj atığının 37 milyon lira kazanıldığını, yılın ilk çeyreklik döneminde 8 milyon lira elde edildiğini, sonuç olarak 15 ay boyunca 45 milyon lira tutarında ekonomik gelir elde edildiğini, geri dönüştürülen camların Türkiye’de faaliyette olan gösteren cam ambalaj tarafından üretilen tedarik zincirine dahil edilen ikincil hammadde olduğunu da belirtti.

950 Kilowatt Saat Enerji Tasarruf Sağlandı

Mustafa Öztürk ayrıca yurtiçinde 3 milyar 4 milyar adet cam şişenin piyasaya verildiğini de söyleyerek 2017 yılında 540 milyon adet, 2018 yılının ilk çeyreğinde de 105 milyon adet cam şişenin geri dönüştürülerek Türkiye ekonomisine kazandırıldığını, 2018 yılının ilk çeyreğinde geri dönüşümü yapılan cam ambalaj atıkları ile 675 tona eşdeğer sera gazı salınımının engellendiğini, 33 bin 750 metreküp depolama alanı korunmuş olan, 950 kilowatt saat enerji tasarrufu sağlandığını ve 27 bin ton orijinal malzemenin kullanımı önlendiğini de belirtti.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.