Ana SayfaKariyerMülakata Gidemeyen Adaylar Ne Yapmalı?

Mülakata Gidemeyen Adaylar Ne Yapmalı?

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Çok fazla istemekte olduğunuz bir firmanın mülakatına çağırıldınız ancak son anda karşılaştığınız bir durumdan dolayı mülakata gidemediniz. Herkesin yaşayabileceği olası bir sebepten dolayı iş imkanını kaçırmamak için birkaç yere özellikle dikkat etmeniz gerekmekte.

İş arayışı içinde olan bir aday için mülakata çağırılmak çok heyecanlandırıcı bir durumdur. İş fırsatı size çok fazla uygun olduğunu ve bu departmanda ne kadar çok iyi olduğunuzu gösterebileceğiniz mülakat..  Ancak kimi zaman öyle durum oluyor ki; bu mülakata katılmayı çok fazla isteseniz dahi küçük bir aksilik sizin bu mülakata katılmanızı engeller ya da gidememenize sebep olur. Size ikinci bir şans verilmesini istiyorsanız birkaç aşamada bu adım bulunuyor.

İşte mülakata geç kalan ya da gitmek istediği halde gidemeyen adayların yapmaları gerekenler:

  1. Görüşme Yapılacak Yetkili ile İrtibata Geçin!

Mülakata istenilen zamanda yapamayacağınızı fark eder etmez hemen İK uzmanı ile irtibata geçin ve durumu izah edin. Öncelikle mülakata katılım sağlayamayacağınız için özür dileyin ve neden istenilen vakitte orada olamayacağınızı profesyonelce açıklayın. Unutmayın ki sizin içten samimi olarak ve dürüstçe yapacağınız açıklama İK uzmanı tarafından olumlu bir şekilde size geri dönüşü olacaktır.

  1. Tekrar Görüşme Tarihi Rica Edin

Mülakata gidememeniz sizin kontrolünüz dışında olan bir şeydir. Bu sebeple İK uzmanından yeni bir görüşme talebi tarihi rica edin. Yeni bir görüşme düzenlenmesi sonucunda İK uzmanına samimi içten bir konuşma ile teşekkür edin. Size sunulmuş olan fırsatı kaçırmamak için tüm engelleri göz ardı edin ve o tarih için kendinizi hazırlayın.

  1. İK Uzmanına Teşekkür Yazısı Gönderin

Sadece telefon edip teşekkür etmek ile yetinmeyin ve İK uzmanına size tekrar bir fırsat verdiği için teşekkür yazısını mail olarak gönderin. Bu teşekkür yazısı kısa bir zamanda İK uzmanına göndermeniz İK uzmanı tarafından olumlu bir algı yaratmanıza yardımcı olacaktır.

  1. Görüşmeye İstenilen Zamanda Gitmelisiniz

Size verilen ikinci fırsatı çok iyi değerlendirmeli ve sizden istenilen vakitten 15 dk önce görüşme yerinde olmalısınız. Aynı sürede profesyonelce davranarak elinizden gelenin en iyisini yapmaya çalışarak İK uzmanına kendinizi ispatlayın.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.