Ana SayfaKariyerİK Uzmanına Doğru Aday Olduğunuzu Göstermenin 3 Kolay Yolu

İK Uzmanına Doğru Aday Olduğunuzu Göstermenin 3 Kolay Yolu

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Rekabetin daha güçlü olması, mülakat tekniğininse hızlıca gelişip ve çeşitlendirildiği iş, kariyer dünyasında aday bireyler iş görüşmelerinde birden fazla değişik değerlendirmelere tabi kılınıyor. Durum bu şekilde olunca İK profesyonellerini etki altına almak git gide zorlanıyor.

İK uzmanları günümüzde güçlü rekabet şartlarını işe alınacak pozisyonda en uygun olan aday bireyi bulabilmek için mülakatlarda en ince ayrıntısına kadar inceleniyor. Rekabet oranının farkında olan birçok aday bireylerse yetenekleri ve deneyimleri olan pozisyona uygun olan İK profesyonellerinde kendini kanıtlamak için çok fazla çaba harcanıyor.

Mülakat sürecinde amaç İK uzmanını etki altına almak ve iş görüşmesinde istediği şekilde tamamlayacak olan aday bireylerinin izlemesi gereken bir çeşit ayrıntılar bulunmaktadır.

İşte İK Uzmanını Etki Altına Almak için 3 İpucu:

  1. Değişik Mülakat Soru Çeşitlerine Hazırlıklı Olun

İK profesyonelleri mülakat zamanında değişik tarzda metodlar kullanarak aday bireyini uygun olduğu pozisyonu belirler. Bu sebeple değişik mülakat aşamaları ve farklı mülakat soru tiplerine dönük araştırma yaparak kendinizi olası olacak mülakatlara hazırlayın. Mülakat zamanında size yönlendirilecek yani sorulacak muhtemel olan sorulara çalışılması gerekmekte ve bu sitil sorulara mantıklı bir biçimde cevaplamalısınız İK profesyonellerini etki altına almanın en önemli adımlarının ilk sıralarda yer aldığını unutmayınız.

  1. Düşünmeden Kesinlikle Konuşmayın

İş görüşmelerinde yaygın olarak yapılan yanlışların en başında düşünmeden konuşmak vardır. Birden çok aday heyecandan ya da stresten kaynaklanan adaya yöneltilen soruları çabuk cevaplamak ister ve bu sebeple de düşünmeden konuşma yanlışını yapar. Fakat bu şekil bir yanlıştan uzak kalmak için ilk ‘’Soruları hemen cevaplamalıyım.’’ gibi düşünceniz var ise, bu düşünce tarzından kesinlikle uzak durmanız gerekir. İK uzmanının aslında ne soracağını ve sorunun alt metinde kileri kavradıktan sonra sorunuzu cevaplayın. Soruyu sizin lehinize çevirmek için öncelik olarak birinci maddede yer alan belirttiğimiz gibi sorulabilecek tüm sorulara karşı hazırlıklı olunması gerekir ve böylelikle İK uzmanının aslında ne sorduğunu anlayıp öyle cevaplayın.

  1. Doğru Bir Aday Olduğunuzu Kanıtlayın

İş görüşmesine gitmeden önce aday bireylerinin kurum ile sektörle ve iş tanımı ile ilgili yapmış olduğu kapsamlı bir araştırmanın önemi fazladır. Bu sebeple mülakata girmeden önce  kesinlikle bu basamağı geçmeyin ve kapsamlı bir hazırlık yapın. Mülakat sürecin de yapmış olduğunuz ön araştırmadan sonra faydalanarak İK uzmanının size yönlendirmiş olduğu her bir soru da uzmana doğru adayın siz olduğunu kanıtlayın. Fakat soruları yanıtlarken ve yetkinliklerinizi bahsederken kendinizi yüceltmek yerine başarılı olduklarınızı anlatın.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.