Ana SayfaEkonomiTürkiye Amerikan Şirketlerine Ani Damping Soruşturması Başlatıyor!

Türkiye Amerikan Şirketlerine Ani Damping Soruşturması Başlatıyor!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Amerika ile ilgili önümüzdeki birkaç gün içinde önemli bir süreç başlayacağını söyledi.

Türkiye’den Amerikan Şirketleri Hakkında Soruşturma

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci yaptığı açıklamada Amerika tarafından Türkiye’ye yönelik olarak getirilen ek gümrük vergisi uygulaması ile ilgili konuştu ve ABD’nin Türkiye’nin ürünlerine nasıl bir bakış açısı varsa bizim de ABD’nin ürünlerine o gözle baktıklarını, önümüzdeki günlerde önemli süreçlerin başlatılacağını, Türkiye’de faaliyette olan dev Amerikalı şirketlerin olduğunu, bu şirketlerin üst düzey destek aldıklarını, bu şekilde haksız rekabetin doğduğunu, bu şirketlere karşı anti damping soruşturmaları başlatacaklarını söyledi.

Amerikan Ürünlerine ABD’nin Bakış Açısıyla Bakacağız

Kendi seçim bölgesi olan Denizli’de Ziraat Odası Başkanlığı’na ziyaret gerçekleştiren Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Oda Başkanı Hamdi Gemici, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve Denizli Ziraat Odası Yönetim Kurulu Üyeleri ile buluştu. Bir süre toplantı düzenleyen Nihat Zeybekci daha sonra basın mensuplarının sorularını cevapladı. Zeybekci, Amerika’nın bir süredir Türkiye ile ilgili uyguladığı ek gümrük vergisi uygulaması hakkında konuşarak, Türkiye’de çok büyük ABD’li şirketlerin faaliyette olduğunu, büyük ve önemli destekler alarak faaliyetlerini sürdürdüklerini, bunun da haksız rekabet ortamının yaratılmasına yol açtığını, kendilerinin bu şirketler hakkında anti damping soruşturması açılması ile ilgili süreci birkaç gün içinde başlatacaklarını, bundan böyle Türkiye olarak Amerikan ürünlerine bakış açısının Amerika’nın Türk ürünlerine bakış açısı ile aynı olacağını da söyledi.

Merkez Bankası’nın Faiz Kararını Destekliyoruz

Dün düzenlenen Merkez Bankası toplantısından faiz artırımı kararı çıkması ile ilgili de değerlendirmeler yapan Ekonomi Bakanı,TCMB’nin attığı bu adımın piyasaların önüne geçme amacıyla atılan bir adım olduğunu, ayrıca enflasyon oranını düşürücü nitelikte de olduğunu, bu gibi kararların Türkiye’nin büyümesi ve enflasyonda olumlu gelişmeler yaşanması adına önemli olduğunu ve desteklediklerini de belirtti.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.