Ana SayfaEkonomiTürkiye – Çin Arasında Dev Bor Anlaşmasında İmzalar Atıldı!

Türkiye – Çin Arasında Dev Bor Anlaşmasında İmzalar Atıldı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Eti Maden İşletmeleri ile Çinli firma Dalian Jimna arasında borda teknoloji transferi hakkında protokol imzalandı.

Eti Maden İşletmeleri Çinli Firma ile Ortak Oldu

Çinli firmalardan olan Dalian Jimna ile Eti Maden İşletmeleri arasında bor madeninin teknoloji transferi ile ilgili işbirliği protokolü imzalandı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak bu konuda bir açıklama yaptı. Albayrak yaptığı açıklamada Balıkesir’de bir bor karbür üretim tesisisin kurulacağını, bu tesisin yüksek teknolojiye sahip olacağını, bor karbür teknolojisinin borun değerinin2 bin kata kadar artıran bir teknolojiye sahip olduğunu söyledi. Berat Albayrak, Yeni Bor Stratejisi Lansmanı ve Teknoloji Transferi Mutabakatı İmza Töreni’ne katılarak bir de konuşma yaptı.

Protokol Anlaşmasında İmzalar Atıldı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak konuşmasında hammadde kullanımında bir birim değer kazanılırken, teknoloji kullanımında kazanılan değerin 100 kat hatta 1.000 birime çıktığını, 2018 yılının ocak ayından itibaren çalışmaları devam eden bir konuda daha müjdeyi verecek aşamaya geldiklerini, bu çalışma dahilinde dünyanın bor konusundaki en büyük iki şirketinin ortak çalışma içine gireceklerini, Eti Maden İşletmeleri ve dünyanın bor teknolojileri alanındaki en büyük şirketlerinden olan Çinli Dalian Jimna’nın protokol anlaşması imzalayacaklarını, bu anlaşmanın Balıkesir’de ve sonrasında farklı yerlerde yüksel teknolojili bor karbür üretim tesisi kurulması ile ilgili olduğunu, bu tesis sayesinde katma değeri yüksek ürünlerin üretileceğini, madenlerden çıkartılan borun; bor karbür ile değerinin artırıldığını söyledi.

Türkiye’nin Bor Rezervleri Yüzde 80’e Çıkacak

Anlaşmada imzaları Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Keleşer ve Dalian Jimna’nın Üst Düzey Yöneticisi Wang Yahne attı. İmzalanan mutabakat anlaşmasına Teknoloji Transferi Mutabakatı adı verildi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak imza törenindeki konuşmasında ayrıca dünyanın bor rezervlerinin yüzde 73’lük kısmının Türkiye’de olduğunu hatırlatarak yaptıkları yoğun çalışmalarla bu rezervi yüzde 80’e yükseltmeyi amaçladıklarını da belirtti.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.