Ana SayfaKariyerİngilizce Mülakatlarında Zorlanıyor Musunuz? Bu 5 Maddeye Dikkat!

İngilizce Mülakatlarında Zorlanıyor Musunuz? Bu 5 Maddeye Dikkat!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Mülakatlarda İnsan Kaynakları uzmanlarının en can yakıcı sözlerinden olan “Let’s continue in English.” Yani “Mülakata artık İngilizce konuşarak devam edelim.” Anlamına gelen cümleyi duyan her aday biraz stres olur. İngilizce mülakatları için hazırlıklı gelen adaylar içinde kimisinin mülakatı olumlu sonuçlandırılması mümkündür. İngilizce mülakatına girecek aday bireyler 5 önemli konuya dikkat etmeli.

Mülakat esnasında stresli bir süreç, İK tarafından mülakat esnasında “Let’s continue in English” sözünü duyan aday için stres daha da artar. Böyle bir vaziyette gerilmeniz, ifade edecek söz bulmanız o anda olası bir durumdur. Queen English Language School Kurucusu Zeynep Cihan, İngilizce mülakatları esnasında adayların kendilerini rahat bir şekilde ifade edemediklerini söylüyor. Adaylar iyi İngilizce bilse dahi mülakat esnasında adaylar çok stresli olduğundan istenilen cevabı akıcı bir şekilde yanıtlayamıyorlar. Cihan, “Adaylar İngilizce mülakatlarında akıcı bir şekilde konuşmaları için en az bir ay öncesinden hazırlanmaları gerekiyor.” Diye konuştu.

Zeynep Cihan İngilizce mülakata girecek olan adayların dikkat etmesi gereken 5 aşamayı şu şekilde sıralıyor:

İngilizce Mülakatları Dürüstlük İster

Eğer yabancı diliniz fazla iyi değil ise CV‘nize bunu belirtin. Gerçek olan sonuç olarak ortaya çıkacağından baştan dürüst olmanız gerekmektedir. İK uzmanları yabancı dil seviyenizi mülakat esnasında anlayacağından dil bilgisi seviyenizi en baştan CV’nize ekleyin.

Cevapları Hazır! Ezbere Konuşmayın

İngilizce mülakat esnasında hazır cevaplar vermeyin. Türkçe de olduğu gibi akıcı ve iyi bir şekilde kendinizi ifade etmeye bakın. Fakat bunun içinde önceden hazırlanın. İK uzmanları sizin profesyonelce konuşmanızı beklemez. Sizden istenilen başvurmuş olduğunuz departmanla ilgili yeterli bilgiye sahip olup olmadığınızdır. Bu sebeple sorulacak sorulara hazırlık yapmanız gerekmekte fakat hazır cevap verilmemesi gerekmekte yani tamamen doğaçlama konuşmanız lazım. Ezbere giderseniz mülakat esnasında fazla heyecandan dolayı unutkanlık yaşayabilirsiniz. Bu sebeple doğaçlama konuşmakta fayda var.

Kusursuz Olmaktan Kaçının

Aday bireylerinin en fazla yaptığı hatalardan biri kusursuz olma çabası. Karşınızda ki İnsan Kaynakları uzmanını İngilizce ile etki altına almaya sakın çalışmayın. Onun yerine İK uzmanı ile tek tek ve sade bir şekilde konuşma gerçekleştirin. Kusursuz bir konuşmanızın olması sizin profesyonel bir şekilde İngilizce biliyor anlamına gelmez. Üstelik kusursuz konuşmaya çalışırken bu sizi oldukça komik bir durum içine düşmenize sebep olur.

Vaka Çalışmalarına Karşı Hazırlıklı Davranın

Son senelerde Türkçe mülakatlar da bireylerin karşına çıkmakta olan vaka çalışmaları, İngilizce mülakatlarda da kullanılmaktadır. Bu sebeple uluslararası bağlarda iş görüşmelerinde vaka çalışmalarına hazırlıklı olmanızda ve mülakat öncesi bu çalışmalara bakmakta olumlu fayda sağlar.

Bulunduğunuz Sektörde Terimleri İyi Bilin

Kusursuz bir konuşma tarzınızın olması gerekmez fakat çalışmış olduğunuz sektörün mesleki terimlerini oldukça iyi bilmeniz gerekmektedir. Örnek verirsek sektörde çalışıyorsanız ve bu sektördeki sıkça kullanılan kelimelerin İngilizcelerini kesinlikle bilmeniz gerekmekte. Bu durum konuya hakim olduğunuzu belli eder ve size karşı yönden olumlu avantaj sağlar.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.