Ana SayfaEkonomiSon Dakika! Bayramda AVM’leri Kapatma Kararı Alındı!

Son Dakika! Bayramda AVM’leri Kapatma Kararı Alındı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Ankara Valiliği Ticaret İl Müdürlüğü Ramazan Bayramı’nın ilk gününde şehirdeki AVM’lerin kapalı olmasına karar verdi.

Ankara’da Bayramın İlk Günü AVM’ler Kapalı Olacak

Ankara Valiliği’ne bağlı Ticaret İl Müdürlüğü tarafından alınan karar Ramazan Bayramı’nın birinci gününde Ankara’daki alışveriş merkezlerinin kapalı olması yönünde oldu. Valilik tarafından bu karar Ticaret İl Müdürlüğü’nün 6585 sayılı Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Kanunu’nun 13. Maddesi uyarınca alındığını duyurdu.

Kurallara Uymayan AVM’lere Para Cezası Kesilecek

Ankara Valiliği Ticaret İl Müdürlüğü tarafından flaş AVM kararı ile ilgili bir açıklama yapıldı. Valiliğin açıklamasında Ticaret İl Müdürlüğü’nün bu kararının 6585 sayılı Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkındaki Kanun’un 13. Maddesine uygun olduğu belirtildi. Yazılı açıklamada ayrıca Ankara’da bulunan alışveriş merkezlerinin açılış saatinin sabah saat 10:00, kapanış saatinin de akşam saat 22:00 olduğu, AVM’leşrn bu saatler arasında faaliyet göstermek üzere açık olacağı, Ankara’daki alışveriş merkezlerinin bundan böyle Ramazan Bayramı’nın ilk günü ve Kurban Bayramı’nın ilk günü ile her yılın yılbaşı yani 1 Ocak günü kapalı olacağı, alışveriş merkezlerini açılış kapanış saatlerine riayet edilip edilmediği ile ilgili denetimlerden Ticaret İl Müdürlüğü’nün ve kaymakamlıkların sorumlu olacağı, belirtilmiş olan AVM açılış – kapanmış saatlerine uymayanlar hakkında 6585 sayılı Kanun çerçevesinde idari para cezası uygulanacağı bildirildi.

Çalışma Saatleri Bazı Şartlara Göre Belirleniyor

Bahsi geçen 6585 sayılı Kanun’da belirlenen hükümler arasında işletmelerin bir kısmının ya da tamamının çalışma saatlerinin mevsimlere, mesleklere ve turizme özgü koşullara göre belirlendiği, bu kararın meslek kuruluşlarının da görüşleri alınmak suretiyle valiler tarafından alındığı, esnaf ve sanatkarların çalışma saatleri belirlenirken de esnaf ve sanatkar odalarının görüşlerinin alındığı, perakende işletmelerin çalışma saatlerinin belirlenmesinin ülke ve bölge düzeyindeki belirlenmesi kararının da bakanlığa ait olduğu bilgileri yer alıyor.

 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.