Ana SayfaKredi KartlarıKredi Kartı Aktifleştirme

Kredi Kartı Aktifleştirme

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Kredi kartı aktifleştirme işlemi özellikle son zamanlarda çok fazla ihtiyacımız olan konulardan biri oldu. Yaşadığımız dönemde, teknolojinin de gelişmesi ile birlikte artık çok fazla kredi kartı kullanır olduk. Yapılan araştırmalara göre Türkiye’de yaşayan her 2 kişiden 1 kişide kredi kartı bulunuyor ve her 2 kişiden 1’inde de 2 tane kredi kartı bulunuyor. Alışveriş yaparken, elektrik, su, doğalgaz gibi faturaların ödenmesi gibi pek çok alanda işimizi kolaylaştıran kredi kartı aktifleştirme işlemi de son derece kolay bir şekilde yapılabiliniyor.

Kredi Kartı Aktifleştirme Neden Yapılır?

Artık günümüzde bankaların birçoğu anında kredi kartı ve anında kredi imkanı tanıyor. Eğer bir kişinin kredi notu yüksekse, 18 yaşından büyükse ve belgeleyebildiği bir geliri mevcutsa anında kredi kartı imkanından çok kolay bir şekilde yararlanabiliyor.

Artık bankalarda geçmiş dönemlere göre çok kolay bir şekilde kredi kartı verebilmektedirler. Öncesinde çok daha zor olan bu işlem artık hem kolay hem de kısa sürede tamamlanabilmektedir.

Kredi kartı almak için bankaya başvuru yapılması ve başvurunun değerlendirilmesi sonrasında başvuru onaylanırsa, sizin adınıza olan kredi kartı ya kurye ile ya da kargo ile bankaya vermiş olduğunu adrese teslimatı gerçekleşir. Kredi kartının teslim alınması sonrasında kartın kullanımına açılması için kredi kartı aktifleştirme işleminin yapılması gerekmektedir. Bunun nedeni ise, kartın müşteriye teslim edilmesi öncesinde başkasının eline geçmesi ihtimaline ve kartın kullanılması, kaybolması ya da çalınması ihtimaline karşın önlem almaktadır. Bankaların almış oldukları bu önlem ile müşterilerin korunmasıdır.

Kredi Kartı Aktifleştirme Nasıl Yapılır?

Peki bu işlem nasıl gerçekleşir? Kredi kartının kullanıma açılması için izlenmesi gereken 3 farklı yöntem bulunmaktadır. Bunlardan birincisi kerdi kartı alınan bankanın şubesinin ziyaret edilmesidir. Banka şubesinde bu işlemler ile ilgilenen banka personelinin bulunması, sonrasında ise aktifleştirme talebinin belirtilmesidir. Ancak bilinmesi gereken önemli bir husus bulunmaktadır. Bankalar bu yönteme çok da sıcak bakmayabilirler. Çünkü bu işlem, bankalar tarafından iş yükü olarak algılanmaktadır.

Kredi kartı aktifleştirme işlemi için bir diğer yöntem ise bireysel internet şubesine giriş yapmaktadır. İnternet şubesinden de çok kolay ve hızlı bir şekilde aktifleştirme yapılabilinmektedir. Burada izlenmesi gereken adım; kredi kartları sekmesine giriş yapmak, devamında ise aktifleştirme bölümüne yönelmektir.

Bir diğer yöntem ise smstir. SMS atarak da aktifleştirme işlemi çok hızlı bir şekilde yapılabilinmektedir. Bankalar müşterilerine sms ile kredi kartı aktifleştirme içi bilgilendirme yaparlar.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.