Ana SayfaEkonomiServetlerinin Toplamı 70 Trilyon Doları Aştı!

Servetlerinin Toplamı 70 Trilyon Doları Aştı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

2018 Dünya Servet Raporu yayımlandı. Buna göre milyon ve milyar dolarları olan kişilerin servetlerinin toplamı 2017’nin aralık sonu itibariyle 70 trilyon doları aştı.

Milyon ve Milyar Dolarlar Birikmeye Devam Etti

Fransa merkezli olarak faaliyet gösteren Capgemini, 2018 Dünya Servet Raporu çalışmasını tamamladı. Şirket araştırmayı dünya genelini kapsayacak şekilde gerçekleştirdi. Rapora göre kasasında 1 milyon ve üzeri parası olan kişilerin toplam serveti geçtiğimiz yılın sonu itibariyle 70 trilyon kapısına dayandı. Söz konusu kişilerin servetlerinin toplamı 2017’nin sonunda ilk defa 70 trilyonluk sınırı aştı. Danışmanlık hizmeti veren Capgemini, hesabında bir milyon ve üzeri para bulunan kişilerin toplamdaki servetinin bir önceki yıla kıyasla yüzde 10,6 oranında arttığına da vurgu yaptı.

Milyon Dolarlar En Çok Asya, Pasifik ve K. ABD’de Birikti

Rapora göre milyon ve milyar dolarları kasalara yerleştiren kişiler Asya, Pasifik ve Kuzey ABD’de artış kaydetti. Bu kişilerin servetleri de dünya genelinin üzerinde bir yükseliş yakaladı. Söz konusu bölgelerdeki milyonerlere 2017 sonunda 1 milyon 200 kişi daha eklendi.

2018 Dünya Servet Raporu’na göre hesabında en az 1 milyon dolar bulunanların ülke bazında Çin, Amerika, Almanya ve Japonya’da yoğunluk kazandığı dikkatlerden kaçmadı. Capgemini bu ülkelerdeki milyonerler kişilerin yüzde 61,2’ye denk geldiğini raporladı. İlgili ülkelerin dünya genelinden aldığı payınsa yüzde 60,2 oranında olduğunu kayıt altına aldı.

Milyonerlerin 2025 Yılı Serveti 106 Trilyonu Bulacak

Capgemini raporunda 2025 yılı tahminlerine de yer verdi. Şirkete göre takvimler 2025 yılını gösterdiğinde dünyadaki milyon ve milyonerlerin toplamdaki serveti 100 trilyon doları aşacak. Milyon ve milyon dolarları olan kişilerin servetlerinin toplamı 106 trilyon doları gösterecek.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.