Ana SayfaEkonomiAmerika’nın Ticaret Fazlası 1.4 Trilyon Dolar!

Amerika’nın Ticaret Fazlası 1.4 Trilyon Dolar!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Amerika Başkanı Donald Trump’ın rakamları baz alındığında ABD küresel ticarette yıllık 811 milyar dolarlık açık veriyor.

ABD Her Yıl 811 Milyar Dolar Açık Veriyor

ABD Başkanı Donald Trump rakamlarına göre Amerika’nın dünya genelindeki ticaretinde yıllık olarak 811 milyar dolarlık açık verdiği belirlendi. Fakat sadece mal satışlarının dahil olduğu bu hesaba hizmetler ve servisler de eklendiğinde Amerika’nın ticaret açığı vermediği, aksine 1.4 trilyon dolar ticaret fazlasının olduğu ortaya çıktı.

Amerika – Çin Ticaret Savaşları Sürüyor

Amerika ve Çin arasında süregelen ticaret savaşları ile ilgili söylentiler ile karşılıklı olarak uygulamaya alınan ek gümrük vergileri dünya genelinde ses getirdi. ABD değeri 200 milyar dolar olan ve en az1.300 kalemden ibaret olan Çin merkezli ihraç ürünlerinin ek vergiye tabi olması ve 200 milyar dolarlık yeni bir ek vergi paketinin gündemde olması açıklamaları da ticaret savaşının devam edeceğinin sinyallerini verdi. Çin’den gelen yanıt ise Amerika’nın yeni ek vergilerine karşılık olarak kendi uygulayacağı ek vergi cezalarını duyurmak oldu. geçtiğimiz Cuma günü Avrupa Birliği Amerika’nın Avrupa’ya yapılan çelik ve alüminyum ithalatına getirilen ve 1 Haziran 2018 tarihinden itibaren uygulamaya alınan ek gümrük vergisine cevap olarak kendi koyduğu vergilerle cevap verdi.

Donald Trump’ın Hesabı Tamamen Doğru Değil

Amerika Başkanı Donald Trump’ın rakamlarına göre ABD her yıl dünya geneline gerçekleşen dış ticarette 811 milyar dolar tutarında açık veriyor. Washington yönetimi bu açığın 375 milyar dolar tutarındaki kısmını Çin’e karşı veriyor. 151 milyar dolarlık bölümü de Avrupa Birliği’ne veriliyor. Trump tarafından bu açıkların kapatılması için Çin, Avrupa Birliği ve NAFTA üyesi serbest ticaret üyesi ortakları olan Meksika, Kanada’ya ek gümrük vergileri getiriliyor. Alman Bankası Deutsche Bank tarafından yapılan bir araştırmaya göre sadece mal satışları hesaplanırsa Donald Trump’ın açık verildiği ile ilgili söylemleri haklı çıkıyor. Fakat dış ticaret hesaplarına servisler ve hizmetler ile ilgili kalemler de ilave edildiğinde bu tablo tamamen değişiyor.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.