Ana SayfaGündemBDDK Yeni Yönetmelik Taslağını Sitesinden Yayınladı!

BDDK Yeni Yönetmelik Taslağını Sitesinden Yayınladı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

BDDK tarafından hazırlanan Kredi Yoğunlaşma Sınırına İlişkin Yönetmelik Taslağı görüşlere açıldı.

BDDK Yeni Yönetmelik Taslağını Hazır Hale Getirdi

BDDK olarak bilinen Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından hazırlanan kredilerin yoğunlaşma sınırı ile ilgili hesaplamalara dair usullerin ve esasların düzenlenmesi amacıyla Kredi Yoğunlaşma Sınırına İlişkin Yönetmelik Taslağı görüşlere açıldı. BDDK’nın hazırladığı yönetmelik taslağı bddk.org.tr internet adresinden yayınlandı. 5 farklı bölümden oluşan taslakta konsolide olan ve konsolide olmayan bazdaki kredi yoğunlaşma hesaplamaları ile ilgili usul ve esasların düzenlenmesi hedefleniyor.

Yönetmelik Taslağı BDDK’nın Sitesinden Yayınlandı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun internet sitesinde yayınlanan yönetmelik taslağı Kredi Yoğunlaşma Sınırları – Kredi Yoğunlaşma Sınırı Hesaplamalarında Risk Tutarı – Kredi Yoğunlaşma Sınırların Tabi Olmayan İşlemler – Kredi Yoğunlaşma Sınırlarına İlişkin Raporlama ve Sınırlara Uyumsuzluk başlıkları altında toplanıyor. Taslak ile ilgili görüşlerin alınma sürecinin tamamlanmasından sonra yapılacak olan yeni düzenlemeler ile 1 Temmuz 2019 tarihinde yürürlüğe gireceği de duyuruldu.

Yeni Yönetmelik 1 Temmuz 2019 Tarihinde Yürürlüğe Girecek

BDDK tarafından hazırlanan yönetmelik 19 Ekim 2015 tarihinde yürürlüğe alınan Bankacılık Kanunu kapsamındaki 43 – 47 – 48 – 49 – 93. Maddeleri çerçevesinde hazırlandı. Alım ve satım hesaplamaları ilgili yönetmeliğe göre yapıldı.Kredi Yoğunlaşma Sınırına İlişkin Yönetmelik Taslağı’nın birinci bölümü “Amaç Dayanak ve Tanımlar”, ikinci bölümü “Risk Grubunun Belirlenmesine İlişkin Esaslar”, üçüncü bölümü “Kredi Yoğunlaşma Sınırları, Kredi Yoğunlaşma Sınırı Hesaplamalarında Risk Tutarı, Kredi Yoğunlaşma Sınırına Tabi Olmayan İşlemler”, dördüncü bölümü Kredi Yoğunlaşma Sınırına İlişkin Raporlama ve Sınırlara Uyumsuzluk”, beşinci bölümü ise “Çeşitli ve Son Hükümler” olarak başlıklardan oluşuyor. Bu yönetmelik taslağında yer alan son bilgiler arasında yeni hükümlerin kalkınma bankalarını ve yatırım bankalarını ilgilendirmediği, bu yönetmeliğin 1 Temmuz 2019 tarihinde yürürlüğe gireceği ve hükümlerin Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından yürütüldüğü bildiriliyor.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.