Ana SayfaKariyer2002'den Bu Güne Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü

2002’den Bu Güne Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü

2002'den Bu Güne Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü Nasıl Değişti? İşe alımları, şirket sayıları ne kadar artış gösterdi? Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü Mezunları Nerede Çalışır? Ne Yaparlar?

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bankalar ülkemizde giderek daha fazla etki ve önem kazanıyor. Bu neden bankacılık ve sigorta sektöründe ortalama çalışma saati ve çalışan sayısı farklılık göstermektedir.

Gelin bu konuda yapılan araştırma sonuçlarına bir bakalım.

Türkiye’de 2002 yılında 120.000 olan banka personeli sayısı 2015 yılında 201.000 sayısına ulaşmıştır. Şube sayısı ise aynı sürede, 6,100’den 11.236’a çıkmıştır. Yani çalışanda, çalışılan alanda sayıca artış göstermiş ve dönem şartlarına uygun hale getirilmeye çalışılmıştır.

İşin bir de sigorta ve sigortacılık boyutu vardır. Sigorta sektöründe de aynı şekilde bir artış gözlemliyoruz.

2006’da 55 olan şirket sayısı 2015’te 62’ye çıkmıştır. Aynı dönemde 13,617 olan sigorta şirketleri çalışanları sayısı 19,353’e çıkmıştır.

Her 2 alanda da bu artışlara rağmen, hala çalışan ve uzman sayısı konusunda yetersizlikler hakimdir. İşte bu alanda çalışan ve uzman ihtiyacını karşılayabilmek için üniversitelerde Bankacılık ve Sigortacılık adıyla bölüm açılmıştır.

Gelin bu bölüm hakkında biraz bilgi edinelim.

Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü

Öncelikle bu bölümün temel amacı bankacılık ve sigortacılık alanlarında yeterliliklere sahip uzman insanlar yetiştirmektir. Bu nedenle eğitim programlarının birçoğunda uygulama derslerine ağırlık verilmektedir.

Bankacılık ve Sigortacılık bölümü titizlikle belirlenen ders ve uygulama programları sayesinde, Sermaye Piyasası Kurumu’nun (SPK) ya da diğer kuruluşların açtığı sınavlara hazırlama amacına da hizmet etmektedir.

SPK’nın aldığı kararlara göre; bankacılık, sermaye piyasası ve sigortacılık alanlarında çalışabilmek ve burada uzmanlaşabilmek için 4 yıllık yüksek öğretim lisans sahibi olmak ve SPK’nın düzenlediği uzmanlık sınavlarında başarılı olmak gerekmektedir. Yani bu bölümün önemi bu sayede arttırılmıştır.

Peki Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü Mezunları Ne İş Yapar?

Bölüm mezunları özellikle, bankalarda ve sigorta şirketlerinde uzman ve yönetici olarak çalışabilirler. Ayrıca tüm şirketlerde, KOBİ’lerde ve finans kurumlarında da iş bulabilirler. Yine tüm bankaların müfettişlik sınavlarına girebilme hakkına sahip oldukları gibi hem kamu hem de özel sektörün sınavla alınan müfettişlik mevkilerine sahip olma hakkına da sahiplerdir.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.