Ana SayfaBankacılıkPOS Cihazı Nedir? Başvuru ve İade İşlemleri Tek Seferde!

POS Cihazı Nedir? Başvuru ve İade İşlemleri Tek Seferde!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

2018 POS cihazı, işletmelerde alınan mal ya da hizmetlerin kredi kartı ya da banka kartı ile ödenmesini sağlayan bir cihazdır. İşletmeler için olmazsa olmazlardan biri olan POS cihazları, bankalardan temin edilebildiği gibi, POS cihazı üzerinde satış yapan mağazalardan da temin edilebilmektedir. Üstelik bu cihazlar özelliklerine göre değişiklik gösterirken, bugün piyasada bu özelliklere göre pek çok pos cihazı markaları mevcut bulunmaktadır.

2018 POS Cihazı Nedir? Komisyon Oranları Nasıldır?

POS cihazı, Point Of Sales Terminal, yani Türkçe karşılığı olarak satış noktaları terminali olarak tanımlanmaktadır. Tüketiciler için almış oldukları mal ve hizmetin bedelini nakit kullanmadan ödeyebilmek üzerine tasarlanan bir cihazdır. Pos cihazı çalışma mantığı, kredi ya da banka kartları üzerindeki çipte mevcut bulunan bilgileri okuma, otomatik bir şekilde onay alma ve bu sayede satışısın tamamlanması üzerinde kuruludur.

2018 Pos cihazı komisyon oranları, bankalar tarafından kendi pos cihazının kullanımında kesmiş olduğu komisyon oranlarıdır. Bu oranlara örnek gösterilecek olursa; TEB sabit bir komisyon oranı belirlemezken, bu oran taahhüt süresine ve işletmenin elde edeceğe ciroya bağlı olarak yüzde 1,10 ile 5,20 arasında olacak şekilde belirlenmektedir. Türkiye Finans’ın komisyon oranları yüzde 1,10 ile 2,50 arasında, Akbank’ta yüzde 1,50 ile 3,50 arasında komisyon oranı uygulamaktadır.

POS Cihazı Başvurusu Nasıl Yapılır? Fiyatları Nasıldır?

POS cihazı başvurusu, işletme sahipleri tarafından banka şubelerine müracaat edilerek yapılabileceği gibi, şubeye gitmeye gerek kalmadan da yapılabilmektedir. Bankaların online olarak hazırlamış oldukları internet bankacılığı POS cihazı başvuru platformu sayesinde 7 gün 24 saat başvuru yapılabilmekte, adrese hızlı ve kolay başvuru hizmetlerinden faydalanılabilmektedir.

2018 POS cihazı fiyatları ise bankaların düzenlemiş oldukları kampanyalara göre değişiklik gösterirken, banka harici özel mağazalardan alınacak olan POS cihazları ise 800 TL’den başlamaktadır.

POS Cihazı İade İşlemi Nasıl Yapılır?

POS cihazını kullanmak isteyen ya da taahhüdü dolan işletme sahipleri bu cihazları geri iade edebilmektedir. Özellikle de birden fazla pos cihazı kullanan ve boşuna aidat ödemek istemeyen işletme sahipleri tarafından gerçekleştirilen POS cihazı iade işlemleri, konu ile alakalı yazılan bir dilekçe işle şubeye başvurarak yapılabilmektedir.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

6 YORUMLAR

  1. merhaba iyi günler merak ettiğim konu ben bir işyeri devir aldım ve alırken pos cihazı yoktu devir aldığım kişi de bana pos cihazı yok diye söyledi ve ben depoyu düzenlerken bir adet pos cihazı buldum seyyar sim kartlı ve hattı da içinde acık cihazı açtım ve baktı hala aktif görünüyor bunla ilgili ne yapmalıyım bana ait deyil benim adıma da değil kime ait olduğu da belli değil ben bunu yani pos cihazını nasıl iade ederim benim adıma olmamasına rağmen bir ücret ödermiyim veya pos cihazını iade ettigim için para mı alırım pos cihazının fişi cıktıgında devir aldığım işyerinin adı yazıyor ama adıma kayıtlı değil ilginiz ve öneriniz için şimdiden teşekkür ederim

    • Savaş bey merhaba,

      POS cihazının hangi bankaya bağlı olduğunu biliyorsanız ilgili bankayla iletişime geçip, POS cihazının sahibini öğrenip, teslim edebilirsiniz. Eğer ilgili işletme sahibiyle aranızda düzenlenmiş bir devir sözleşmesi varsa, yine banka vasıtasıyla POS cihazınızı aktif hale getirebilirsiniz.

  2. Merhaba bi is yerinde vakıfbank pos cihazından garanti bonus kartımla harcama yaptım üründen vazgeçip para iadesi istedim. Is yeri gün sonu aldığı için bankaya işlemin iptali için dilekçe yazdı bana da ekran fotosu attı 7 iş günü doldu ama benim kartıma hala iade olmadı mağaza para bizden cıktı diyor ama benim kartımda hala harcama olarak görünüyor bu durumda ne yapmalıyım. Paranın iade olmaması normal mı bu süreç ne kadar devam eder

  3. Merhabalar kolay gelsin 2008 kapanan bi firmanın post cihazı firmamın deposunda kalmış bunu iade etmek için nasıl bir yol ilerlemek lazım cezası veya ödemesi varmıdır cevabınız için şimdiden teşekkürler.

  4. İyi akşamlar ben yeni pos cihazı aldım profilo s900 işimi hızlandırma sı için ama aksine işim daha çok yavaşladı uğraştırı cı biraz alalı 4 gün oldu geri vermek istiyorum ne yapabilirim bu konuda aldığım iş yeri pos cihazlarının geri iadesi yokdedi

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.