Ana SayfaGündemDenizbank Genel Müdürü Ateş: Endişe Etmeyin, Spekülatif Ataklara İnanmayın

Denizbank Genel Müdürü Ateş: Endişe Etmeyin, Spekülatif Ataklara İnanmayın

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, bankacılık sektörü ve değişen piyasalar hakkında açıklamalarda bulundu. Kimsenin endişe etmemesini söyleyen Ateş, herkesin parasının güvende olduğunu, kimsenin spekülatif haberlere aldırış etmemesini söyledi.

“Bankacılık Sisteminin Kullanabileceği 70 Milyar Dolarlık Limit Var”

Türkiye’nin şimdi değil, son 10-15 senelik dönemde dünyada oluşabilecek tüm ekonomik krizlere karşı önlemlerinin aldığını söyleyen Ateş, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, SPK, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası ve diğer tüm bankacılık sisteminin doğru zamanda doğru tavırları sergilediğini söyleyen Ateş, tüm ATM’lere efektiflerin yüklenildiğini, bankacılık sisteminin kullanabildiği limitin 50 milyar dolar seviyesinde bulunduğunu, buna ek olarak 20 milyar dolarlık swap olduğunu, toplam limitin 70 milyar dolar olduğunu söyledi. Herkesin parasının bankacılık sisteminde güvende olduğunu söyleyen Ateş, kimsenin endişe etmemesini söyledi.

“Tüm Kurumlar Birbirine Güvensin”

15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanan darbe girişimi sonrasında herkeste bir takım tereddütlerin meydana geldiğini söyleyen Ateş, ancak oluşabilecekler karşısına Kredi Garanti Fonu’nun konulduğunu, 20 milyar lira olarak düşünülüp 250 milyar lira çıktığını, sorunlu kredilerin yüzde 1 seviyesinde bile bulunmadığını söyledi. Tüm imkanlarla birlikte piyasaların rahatlaması gerektiğini söyleyen Ateş, bankaların sağlam olduğunu, tüm kurumların birbirlerine güvenmeleri gerektiğini, eskiden olanla şimdi olan arasında herhangi bir fark bulunmadığını, her şeyin spekülatif haberlerde ibaret olduğunu söyledi.

Merkez Bankası’nın açtığı limite kimsenin saldırmadığını söyleyen Ateş, herkesin çok akıllı olduğunu, çok sayıda dövizin Türk Lirasına döndüğünü söyleyip, yaklaşan Kurban Bayramı’nda herkesin bayramını kutladığını söyledi.

Hem Türk bankacılığının hem de özel sektörde bulunan şirketlerin yurt dışından doğrudan borçlanabilen kurumların geri ödeme imkanlarının bulunduğunu söyleyen Ateş, geçiş sürecinin atlatılmasıyla birlikte tekrardan borçlanmaların devam edeceğini, tüm mevcut vadelerin gelmesiyle de ödemelerin yapılacağını, tüm borçlanmaların temelinde ticaretin olduğunu söyledi.

Finans sektöründe ekonomiyi etkileyen çok sayıda faktörün bulunduğunu söyleyen Ateş, bunların başında güvenin geldiğini, enflasyonun faiz ve kur hareketlerinden meydana geldiğini, yani endişe edilmesi gereken bir durumun söz konusu olmadığını söyledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.