Ana SayfaBankacılık2020 Türkiye İş Bankası POS Başvuru, Başvuru İptali ve Arıza İşlemleri

2020 Türkiye İş Bankası POS Başvuru, Başvuru İptali ve Arıza İşlemleri

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türkiye İş Bankası, bankacılık sektöründe tüketicilerin ve kurumsal firmaların her türlü finansal ihtiyacını karşılayabilmek üzerine faaliyet yürütmekte olan bir bankadır. Kurumsal bankacılık alanında işletmelere ve üye iş yerlerinde Türkiye İş Bankası pos cihazı temin eden banka, ayrıca internet üzerinden alışverişlerde Türkiye İş Bankası sanal pos hizmetleri de sunmaktadır.

Türkiye İş Bankası POS Başvuru Nasıl Yapılır?

Türkiye İş Bankası pos ve Türkiye İş Bankası sanal pos başvuruları, işletme sahibinin herhangi bir banka şubesine müracaat etmesi ile gerçekleştirilmektedir. İşletme sahipleri bu süreçte bankanın üye iş yeri değil ise üye iş yeri olmakta ve gerekli evrak ve işlemlerin ardından pos cihazını temin edebilmektedir.

Öte yandan İş Bankası pos cihazı başvuru yapmak isteyen işletme sahipleri, Türkiye İş Bankası POS Destek Hattı üzerinden ya da online olarak bankanın resmi web sitesi üzerinden gerekli başvuru formunu ve bilgileri doldurarak formu elektronik ortam üzerinden bankaya iletmektedir. Başvuruyu değerlendirmeye alan banka, işletmenin gerekli şartlara haiz olduğunu tespit etmesi ile sanal pos ya da pos cihazı hizmeti banka tarafından sağlanmaktadır.

Türkiye İş Bankası POS Başvuru İptali Nasıl Yapılır?

Türkiye İş Bankası sanal pos başvuru ve pos cihazı başvurularını iptal ettirebilmek mümkündür. İptal işlemi için başvuru sahibinin banka müşteri danışmanı ile iletişime geçmesi gerekmektedir. İş Bankası pos cihazı başvurusu yaptıktan sonra cihazı almaktan vazgeçen işletme sahipleri, bu başvurusunu iptal ettirebilmek için başvuru yaptığı şubeye giderek gerekli prosedürleri yerine getirmesi ya da 0850 724 7 767 numaralı İş Bankası POS destek hattı üzerinden müşteri temsilcisi ile iletişime geçerek yapılması gereken işlemleri yapmakta de iptal talebinde bulunması gerekmektedir.

Türkiye İş Bankası POS Arıza Bildirimi ve İade

İş bankası pos arıza halinde işletme sahiplerinin yapması gereken en kolay işlem, yine bankanın pos destek hizmetleri ile iletişime geçerek arıza bildiriminde bulunmaktır. İşbank pos arıza da dahil olmak üzere cihaz ile alakalı her türlü hizmet bu destek hattı üzerinden verilmekte ve arıza için servis talebinde de bulunulabilmektedir.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.